Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.11.2016

V Hodoníně odehrála Slavia hodně dramatický zápas. Zlomové momenty přišly v druhém poločase. Po dvou „žlutých“ faulech byl za stavu 1:1 vyloučený Ondřej Míča. Červenobílí bránili ve třech a vypadalo to, že přesilovku domácích přečkají. Tango ale osm vteřin před koncem dvouminutového limitu vstřelilo druhý gól.

Následovala fáze utkání, kdy slávisté nakupili několik chyb a inkasovali další dvě branky. Navíc domácí šli několikrát do dalších nadějných šancí a vypadalo to, že je po zápase. Přišel však oddechový čas, při kterém slávisté zaveleli k obratu. Nejenom o těchto chvílích mluvil v rozhovoru pro naše stránky Michal Salák.

Jak zápas v Hodoníně ze zpětného pohledu hodnotíte?
Tak nakonec musíme být s bodem spokojení. Bylo to vyrovnané, remízové utkání. Ukázali jsme morální sílu, fantasticky jsme se zvedli ze stavu 1:4. I když si myslím, že by to domácí měli dohrát. Neproměnili ale nějaké šance, my jsme se štěstím dali na 4:4, když si vstřelili vlastňáka. Musím nás pochválit, ukázali jsme týmovou sílu. A pochválit musím i diváky, byla tu skvělá atmosféra, fantastičtí fanoušci, plná hala. Futsal se musel líbit, byl útočný na obě strany.

Šli jste rychle do vedení, byla to nacvičená akce?
Chtěli jsme to takhle zkusit hrát, věděli jsme, že dozadu mají v obraně okénka a vyšlo to. Pak jsme dobře bránili, soupeř skóroval jenom jednou. Je ale škoda, že jsme neubránili i přesilovku.  Je sice pravda, že hráč je zodpovědný za svůj pohyb. Přesto bylo vidět, že Ondra uklouzl na mokré palubovce,bohužel byl v tom směru hráč a Ondra dostal druhou žlutou. My jsme přesilovku skvěle bránili, ale nakonec neubránili a dostali další góly.

Co se v té chvíli dělo?
Chtěli jsme hned vyrovnat a udělali jsme dvě chyby. Jednou zaspal Vahy, to se ale stane, na druhou stranu nás v jiných situacích hodně podržel. Hned přišel další gól, byli jsme z toho trochu dole, ale vzali jsme si oddechový čas, řekli jsme si, že musíme bojovat za Slavii, za nás za všechny, aby z toho nebyla ostuda. Nakonec se to povedlo.

Věřil jste tomu, že skóre ještě otočíte?
Věřil, protože jsme měli šance, dal jsem tyčku. Člověk musí věřit do poslední chvíle. Bylo to se štěstím, chtěl jsem to hrát na Michela hlavou, nemířil jsem do brány a soupeř si to vrazil do sítě. Já jsem si dokonce říkal, že jim to ještě v posledních třiceti vteřinách vezmeme a dáme jim další gól, protože takhle to občas ve futsale bývá.

Už jste o tom mluvil, ale co se ještě dá říct k takové atmosféře?
Bylo to fantastické, škoda, že nechodí tolik diváků i u nás, takhle plno bývá jen na derby. Před návštěvou a atmosférou klobouk dolů! To bylo naprosto super!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700