Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 6.10.2016

Byl u dvou klíčových momentů středečního vítězného derby. Jiří Novotný nejprve v závěru prvního poločasu vyrovnal, po přestávce pak přidal nakonec rozhodující třetí branku. „Ukázalo se, že na Spartu to umíme,“ říká při svém ohlédnutí za derby.

Jak hodnotíte středeční derby?
Určitě pozitivně! Protože jsme opět na domácí půdě ukázali, že to na Spartu umíme a předvedli jsme i dobrý výkon a zaslouženě vyhráli.

Na začátku ale vedla Sparta, jak jste se s tou situací vyrovnávali?
Chvíli to vypadalo, že jsme byli z toho gólu trochu zkoprnělí, pak mi tam naštěstí padla jedna střela a do druhého poločasu jsme tak šli za nerozhodného stavu. V druhém poločase jsme myslím už byli lepší.

Co jste chtěli po přestávce zlepšit?
Vytkli jsme si chyby, které jsme o přestávce dělali. Hlavně nám chyběl důraz, to jsme po přestávce zlepšili a pramenily z toho šance a vyhrané míče na útočné polovině. Ve finále z toho byla výhra o jeden gól.

Co jste říkal výkonu Sparty?
Určitě nezklamala a přispěla k dobré úrovní utkání. Bylo to nakonec o branku, rozhodovaly maličkosti.

Co byl podle vás klíčový moment derby? Byla to červená karta?
Těžko říct, zda to byla přímo červená karta, jelikož již v ten moment jsme vedli dva-jedna. Ale myslím si, že přeci jen to zlomový moment byl, protože jsme početní výhodu využili a odskočili jsme Spartě na rozdíl dvou gólů. Sparta poté sice hrála relativně dobře power play, ale podařilo se jí už jen snížit.

Jak se hrálo v takové atmosféře?
Atmosféra byla naprosto super! Obrovská škoda, že v sezóně se takové zápasy hrají jenom dva. Snažíme si to maximálně užít. Je to samozřejmě o to lepší, pokud je to s vítězným koncem.

Co na to všechno říkali Brazilci Hudson a Michel Melo?
Hrálo se jim velice dobře, jsem zvědavý, co budou říkat na ty další naše zápasy. Co se jim líbilo nejvíc? Naše slávistická děkovačka, rád bych našim fanouškům za celou tu atmosféru poděkoval.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700