Autor: Chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 16.6.2016

Nováček CHANCE futsal ligy 2016/17 Gardenline Litoměřice povede od nové sezóny trenér David Filinger - ještě nedávno hráč a asistent trenéra ve Slavii. Ten rozhodně nechce hrát o záchranu a do svého kádru lanaří i hráče z mistrovského celku. Čtěte v zajímavém rozhovoru!

Davide, proč jste se rozhodl přijmout nabídku na trénování Gardenline Litoměřice?

Pro mě to je výzva. Byl jsem sezónu asistent u Martina Brychty ve Slavii, ale mám vyšší cíle. Miloš Náprstek (prezident Gardenline – pozn.) mě oslovil, domluvil jsem se s Danem Kolmanem, jestli s tím nemá problém. Ten mi řekl, že záleží na mně. Já jsem na nabídku kývl. Beru to jako krok dopředu.

Poté, co jste pověsil futsalky na hřebík, se chcete věnovat hlavně trénování?

Ano, chtěl bych trénovat. Baví mě to a rád bych se podíval i do reprezentace. (smích) Futsalky jsem ještě na hřebík nedal. Může se stát, že za Gardenline nastoupím, ale určitě ne do základní sestavy.

Jaký styl futsalu jako trenér preferujete?

Uvidíme, jaký sestavíme mančaft. Ještě nemáme hotový tým. Máme tam hodně hráčů a děláme posily. Bude záležet, jaký kádr a jaké typy hráčů budu mít k dispozici. Podle toho budeme hrát futsal buď útočný, nebo obranný. Příprava nám začíná 21. července, takže máme ještě dost času.

Taktika na utkání se tedy bude odvíjet od soupeře nebo budete mít svůj speciální styl?

Budeme mít speciální styl, který budu hráčům vštěpovat, ale budu také koukat na soupeře. Od toho se bude odvíjet naše taktika.

Jaké hráče máte vytipované? Už jste někoho přivedli?

Všichni kluci, co vykopali ligu, půjdou na přípravu. Všichni začínají na stejné startovní čáře a musí se o místo porvat. Posily budou, což je pro ligu nezbytné. Nevím, zda některá jména mohu prozradit. Asi všichni už vědí, že jednáme s Rodrigem Tavernou z Chrudimi. Věřím, že se domluvíme. Pro mě jako trenéra by šlo o skvělou posilu. Je to zkušený hráč. Chtěl bych také některé hráče ze Slavie.

Nováčkové většinou hrají o záchranu v CHANCE futsal lize a málokdy to dopadne jinak. Jak to vidíte s vaším mužstvem?


Jak říkám, bude záležet, jak posílíme. Rozhodně jsem nepřišel do Litoměřic hrát o záchranu. Nejsem ten typ. Jsme nováčkem, bude to těžké, ale mým cílem je dostat se do play off.

Otazník visí také nad Tomášem Pešírem, který je ještě v trestu. Počítáte s ním do kádru a bude on vůbec chtít hrát nejvyšší soutěž?


Nevím, zda bude chtít hrát. Ještě jsme spolu nemluvili. To si nechám až na konec. V některých zápasech by nám určitě pomohl, ale také už má svůj věk. Ta rychlost tam není taková, jako dřív. Proti některým soupeřům by nehrál.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700