Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 5.5.2016

V pátek ve 20:30 ve Zruči nad Sázavou začne semifinále Chance futsal ligy mezi domácím Benagem a Slavií. Předseda červenobílých Dan Kolman se před úvodním duelem vrátil k oběma utkáním, která spolu tito soupeři sehráli v základní části a vyhlídkám svého týmu.

Jak vypadala utkání s Benagem v základní části? Dá se z nich něco před semifinále pro Slavii čerpat?
Oba zápasy v základní části byly vyrovnané, i když to podle výsledku ve Zruči nevypadá. Benago s námi nemělo lehkou práci, venku jsme doplatili na nedůraz před brankou soupeře, dlouho bylo utkání jenom 1:2, nakonec jsme prohráli 1:5.

Na domácí utkání se ale dost vzpomíná, rozhodlo se až v závěru….
Bylo to výborné utkání, vyšla nám taktika. Vedli jsme těsně před přestávkou 3:1 a Tomáš Matějka měl vyloženou šanci na to ještě zvýšit, což se ale nepovedlo. Místo toho jsme nepohlídali standardku a dostali gól na 3:2. Pak Benago vyrovnalo na 3:3, ale díky Ondrovi Vahalovi jsme šli zase do vedení, po sólu přes celé hřiště – byla to nádherná akce. Soupeř zase skóre otočil na 5:4. My jsme sedm vteřin před koncem srovnali, pak ale padl ještě poslední gól s klaksonem a my jsme nakonec o branku prohráli. Byl to nervydrásající závěr.

Je Benago podle vás tak jednoznačným favoritem, jak se o tom mluví?
Je favoritem, po základní části skončilo na druhém místě, musíme jeho sílu respektovat. Přesto si myslím, že tady dlouhá léta nebylo tak hratelné nechrudimské semifinále a my máme velkou šanci překvapit. Své sportovní cíle jsme si splnili, získali sebevědomí a nemáme už co ztratit. Cítím z týmu, že si věří.

Z tábora soupeře přicházejí hodně sebevědomá prohlášení například o tom, že jejich tréninky mají větší úroveň než některá čtvrtfinálová utkání. Co tomu říkáte?
Nezlobte se, ale nebudeme to nijak komentovat. Někdo třetí by si pak mohl myslet, že jsme zvyklí na této úrovni komunikovat. To by se našim fanouškům nelíbilo. Chceme se jako Slavia prezentovat výkony na hřišti a ne silnými řečmi.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700