Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 30.4.2016

Ve čtvrtfinálové sérii proti Interobalu Plzeň vstřelil šest branek, v posledním utkání to dokonce dotáhl na hattrick. Jeho podíl na postupu je nezpochybnitelný, přesto o něm Antonin Hrdina moc mluvit nechtěl a poukázal na týmový výkon, který dovedl Slavii do semifinále.

Poslední utkání vám všem opravdu vyšlo, s jakou taktikou jste do něj šli?
Chtěli jsme hlavně poctivě bránit a nepouštět soupeře do šancí. To, co fungovalo v pondělí u nás v Edenu. Dařilo se nám to, pomáhali jsme si. Navíc nám znovu výborně zachytal Vahy (pozn. Ondřej Vahala). Já jsem začínal trochu zezadu, pak jsme se prohodili a šel jsem hrát do útoku. Hráli jsme celý zápas na sedm hráčů. Mám radost, že jsme to už ukončili.

Jak těžké bylo nastřílet právě tady v Plzni hattrick?
Já jsem rád, že mi to tam všechno spadlo, ale je to zásluha celého týmu, je jedno, kdo nakonec dá góly. Na penaltu jsem se ani moc nehlásil, ale trenéři mne určili, tak jsem ji musel dát, těžko jim řeknete, že ne. (směje se)

Jak jste spokojený se svými výkony v celé sérii?

Už jsem to říkal, hlavní je výkon celého týmu. Kluci to vzadu poctivě odbrání, já jsem vepředu od toho, abych dával góly, je to moje povinnost.  Nerad bych mluvil o nějakých mých zásluhách.

Jak těžký byl Interobal soupeř?
Bylo to pro nim těžké, zápasy byly vyrovnané, i když končily velkými rozdíly. V tom posledním utkání se projevilo to, že jim i nám chyběli někteří hráči.  Plzeň hraje důrazný futsal, museli jsme se s tím od prvního utkání vyrovnat. Zvládli jsme to, dotáhli jsme to do vítězného konce, oslavy jsme si užili hned na hřišti.

Odhadnete vůbec, kolik na vás bylo faulů?
To ani nevím, asi dost, ale nepočítal jsem to.

Jaké semifinále čekáte proti Benagu?
Bude to těžké, ale my do všech zápasů půjdeme s čistou hlavou a sebevědomím, už jsme něco dokázali. Nedáme nikomu nic zadarmo a porveme se o každý míč. Je to další výzva, těším se na ní.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700