Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.4.2016

Před čtvrtým zápasem čtvrtfinálové série v Plzni jsme vyzpovídali také předsedu futsalové Slavie Daniela Kolmana. Kdo ho zná, tak moc dobře ví, jak všemi zápasy žije. O play-off, ve kterém měří Slavia síly s ambiciozním a silným Interobalem Plzeň, to platí dvojnásobně.

Jak jste nesl desítku, kterou Slavia dostala ve druhém utkání v Plzni?
Těžko. Velmi těžko :) Seděl jsem na tribuně s kolegy zástupci vedení Plzně a zápas jsem si vytrpěl až do hořkého konce jako opravdový hrdina :) Problém jsem neměl s tím, že jsme prohráli, ani kolik jsme prohráli, ale jakým způsobem. Ale je to pryč, série pokračuje, soustředíme se už na další zápas.

Mluvil jste o tom osobně s hráči nebo jste to nechal na trenérech?

Ne. Nechtěl jsem s nikým vůbec mluvit a naštvaný jsem byl až do úvodního hvizdu pondělního zápasu. Obyčejně se vyspím, a druhý den je všechno pryč. Tentokrát ne, náš výkon v Plzni mi ležel v žaludku dlouho. Nechtěl jsem ale na kluky přenášet svoje negativní emoce, kterých jsem byl plný. Věřil jsem v zodpovědnost hráčů a v to, že náš tým si je vědom toho co předvedl, sám absorbuje co se stalo, a nezopakuje to. Hráči si zápas vyříkali mezi sebou a trenéři jim k tomu svoje také řekli. Co, to zůstane v kabině.

Proč je zatím v této sérii tak důležité domácí prostředí?
Podle výsledků to vypadá, že je důležité maximálně. Domácí jsou vždy naprostým králem zápasu. Skutečnost je ale jiná. Ta utkání výsledkově neodpovídají skutečnému dění na hřišti. Zápasy byly daleko vyrovnanější než ukazuje jejich skóre. V prvních dvou zápasech se mužstva mohla opřít o svoje fanoušky, což se o televizním utkání bohužel říct nedá, přemýšlíme i v klubu nad tím, co ještě udělat pro to, abychom diváky přilákali. Je to naše historicky nejúspěšnější sezona, chtěli bychom hrát před zaplněnou halou. Hrajeme futsal pro fanoušky. Možná sehrál roli pondělní termín, nevíme. Petr Oliva v rozhovoru řekl, že o zápasech rozhodlo to, komu se povedl úvod utkání. Souhlasím s ním a myslím, že je to v této sérii důležitější aspekt než domácí prostředí.

Interobal vydal prohlášení k některým sporným momentům třetího utkání, jak jste je viděl vy?
Je to play-off, hraje se o všechno, a plzeňské rozčílení tak trochu chápu. Jsem také emotivní člověk. Já osobně, bych ale rozhodčí za vedení zápasů celé série zatím pochválil. V televizním utkání hru hodně pustili, to je pravda, ale nastavili nějaký metr, který dodrželi od začátku až do konce. A měřili naprosto stejně oběma týmům. Tak to má být. Souboj, který se odehrál před druhým gólem, byl podobný dalším deseti, které se před tím oboustranně odehrály a byly puštěny. Tento se nyní rozebírá pouze proto, že po něm padl gól, navíc ne hned. Míč měl totiž následně po souboji ve své moci plzeňský Abrhám, který nereflektoval na ležícího spoluhráče, a snažil se dále postupovat na naší branku s úmyslem ohrozit jí. Šlápl si však na míč, ten jsme získali a vstřelili branku. K balónu jsme se nedostali díky diskutabilnímu souboji Koc - Hrdina, ale díky chybě Abrháma, který měl dost času naložit se situací i jinak. Zdravotní stav Koce, proč zůstal několikrát během hry ležet na palubovce, neznám, a nemohu proto jeho přístup hodnotit. V každém případě utkání normálně dohrál.

A vyloučení Vnuka?
Nejen já, ale několik dalších osob přímo v hale, bylo naprosto stoprocentně přesvědčeno, že Tomáš Vnuk rukou hrál, a to dokonce úmyslně. Myslím, že do blokování Salákova pokusu dát gól přes celé hřiště nešel za rozhodnutého stavu úplně chytře. Pro mě to byla jasná žlutá karta. A nepřesvědčily mě o opaku ani televizní záběry, či záběry z našeho záznamu, z nichž se dle mého názoru nedá jednoznačně určit zda ruka byla, či ne. Rozhodčí to určitě neměl vůbec jednoduché. Tomáše Vnuka jsem se dnes ptal, zda rukou hrál. Řekl, že opravdu ne, a já nemám důvod mu nevěřit, což ovšem nemění nic na tom, že pro rozhodčího to bylo komplikované správně rozhodnout.

Čtvrtý zápas se odehraje v pátek, bude v něm Slavia podobná té z domácího prostředí?
Já doufám, že ano. Kluci se přesvědčili, že nic nespadne z nebe zadarmo. Interobal je silný soupeř, který zaslouží obrovský respekt za to, co celou sezónu předvádí. Není to žádná parta nazdárků, na kterou stačí výkon na půl plynu. Doufám, že jsme se poučili, a budeme hrát tak, jako na domácí palubovce. Domnívám se, že máme kvalitnější mužstvo, které pokud přistoupí k utkání se vši odpovědností a nasazením, svého soupeře přehraje.

Co myslíte, že bude ve čtvrtém zápase rozhodující?
Týmy se nemají čím překvapit. Rozhodovat bude přístup a nasazení. V tom mělo vždy navrch domácí mužstvo. Teď přišel čas to změnit. Pokud bude nasazení minimálně stejné jako u soupeře, rozhodne naše větší herní kvalita. Jsme poučení, už nic nepodceníme. My se koncentrujeme na sebe. Disciplína hráčů a plné soustředění na hru může být rozhodující faktor utkání. Pevně věřím tomu, že se nakonec bude radovat z postupu Slavia.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700