Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 26.4.2016

Reprezentační brankář Ondřej Vahala se trenérovi národního týmu Tomáši Neumannovi, který sledoval zápas s Plzní z hlediště, předvedl v nejlepším možném světle – ani jednou tentokrát neinkasoval a oslavil čisté konto. V našem rozhovoru popsal i svůj zákrok „na lapačku“.

Prozradíte, co jste si po nevydařeném zápase v Plzni v kabině řekli?
Tak hlavně jsme si řekli, že to musíme hodit za hlavu. Nevím, co k tomu zápasu ještě vůbec říct. Byli jsme tam všude pozdě, prohrávali jsme osobní souboje. Nebyli jsme namistrovaní, to si zase nemyslím, tím to nebylo... Ani já jsem tam tomu nepřispěl, dostal jsem snad šest gólů ze šesti střel. Teď je opravdu dobře, že tam pojedeme s tímto poučením, a ne s povinností srovnávat na 2:2.

Už v prvním domácím zápase jste byl blízko čistého konta, dnes se to povedlo….
Tak trochu mě to trefovalo, měl jsem i štěstí. Necítil jsem se před zápasem moc dobře, a tak jsem rád, že to dopadlo, jak nejlíp mohlo.

Hrajete stále proti stejnému soupeři, už máte plzeňské střelce přečtené a víte, jak zakončují?
To asi moc ne, spíš se snažím, aby to řešili podle mého postavení, navést je k nějakému zakončení, na které bych měl možnost zareagovat.

Diváci několikrát vyvolávali Vaše jméno, stačil jste si toho všimnout?
Až po konci, když to křičeli naposled. Při zápase se snažím soustředit na hru, nevnímám to, co se skanduje.

Který z těch zákroků byl dnes nejtěžší? Jednou to vypadalo snad jako v hokeji….
Asi tahle situace, o které mluvíte. Myslím si, že to byl Šíša. Tečoval to šikovně metr přede mnou do vzduchu, bylo to jak pro Lašáka na lapačku.

Často se zapojujete do power-play, není to přece jenom v play-off riskantní?
Je to riskantní, ale mne by to bez toho nebavilo. Já když mohu, tak se snažím klukům pomoct i s útočením. Jenom prostát zápas v bráně, to by nebylo ono. Někdy to nevyjde a po mé chybě dostaneme gól. Dneska to bylo ale naštěstí bez chyb.

Za co byste dnes kluky před sebou pochválil?
Byli jsme pod tlakem, bylo to cítit, tu desítku nikdo neskousl lehce. Proto kluky chválím za to, jak tak těžký zápas zvládli. Byl to těžký zápas i z tohoto hlediska. Teď zase jedeme do Plzně na jejich horkou půdu, budeme se s tím muset popasovat a udělat maximum pro to, aby série už skončila a my oslavili postup.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700