Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 16.4.2016

Neprohrál jediný souboj, ani jednou neuhnul, neustoupil. Pětatřicetiletý kapitán Slavie Tomáš Matějka byl jedním ze strůjců vysokého vítězství v prvním zápase čtvrtfinále proti Interobalu Plzeň. Po zápase přiznal, že takový průběh zápasu nečekal. Věří, že slávisté zůstanou nohama na zemi a v pokračování série budou v podobných výkonech pokračovat!

Jak hodnotíte první zápas proti Interobalu Plzeň?
Po pravdě řečeno – tohle jsem ani nečekal. Připravili jsme se fantasticky, myslím si, že od první minuty bylo vidět, co chceme.

Našlo by se i něco, co se dalo udělat lépe?
Trochu mě mrzí výpadek, kdy jsme se během posledních dvou minut prvního poločasu nechali zbytečně rozhodit. Plzeň neměla co ztratit a tak nás zkoušeli trochu provokovat. Ztratili jsme trochu koncentrovanost. Ale zápas jsme stále měli pod kontrolou a dohráli jsme ho. Je to fantastický vstup, jsem na mančaft hrdý za to, co předvedl. Doufám, že nikdo nezpychne. Musíme si uvědomit, že se série hraje na tři vítězné zápasy a tohle byl teprve první krok k tomu, co chceme dosáhnout.

Dařilo se vám hlavně v obraně, bylo to ten hlavní taktický pokyn – na 100% bránit?
To je důležité v každém utkání – opřít se o dobře chytajícího gólmana. My takového máme, jsem rád, že Vahy do Slavie přišel. Navíc kluci mu obětavě pomáhají, skáčou do střel. Bylo to dnes odehrané fantasticky.

Fanoušci byli dnes také vynikající, co byste jim vzkázal?
Celou dobu, co hraju futsal, říkám, že bez fanoušků se to hrát nedá. Bez nich je to jiný sport s jinými výkony. Když přijdou do hlediště a slyším je, tak moje slávistické srdce plesá.

Bude druhý zápas o hodně těžší?
Bude to těžší. Pokud k tomu ale přistoupíme stejně zodpovědně jako tady od první minuty, tak neřeknu, že nemám strach, ale myslím si, že to zvládneme. Věřím také tomu, že atmosféře v hale nepodlehnou rozhodčí. Je to v Plzni horká půda, to už víme.

Mohl jste dát také branky, ale nevyšlo to, kdy to konečně přijde?
Já? Jestli Homer (pozn. Jan Homola) říká, že dá gól jednou za dvě stě let, tak já tak za čtyři sta. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700