Autor: Chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 14.4.2016

Bitva dvou velkých měst. Čtvrtfinálová série play off CHANCE futsal ligy nabídne zajímavou konfrontaci třetí Slavie Praha a šestého Interobalu Plzeň. Série hraná na tři vítězná utkání startuje v pátek od 20.45 hodin v Edenu.

Futsalisté Slavie Praha znají styl Plzně dobře. „Plzeň hraje hodně bojovně a je na tom slušně už i technicky. Soupeř bude nebezpečný ve všech směrech. Nedokážu si troufnout říct, zda bude více zápasů nebo se bude hrát na tři, ale rozhodně půjde o vyrovnané bitvy,“ předeslal trenér Slavie Martin Brychta.

Ten svou přípravu zaměřil vyloženě na soupeře: „Na Plzeň se připravujeme speciálně. To děláme u každého soupeře. Jestli je základní část nebo play off, to nerozhoduje. Jde o to, s jakým soupeřem hrajeme.“

Bude mít Slavia v hlavách dvě vítězství (5:3 a 4:2) proti Plzni ze základní části? „Byl bych rád, kdybychom to v hlavách neměli,“ odpověděl Brychta a pokračoval: „Play off je jiná soutěž a všechny výsledky ze základní části se mažou. Chci, abychom šli do série s čistou hlavou. Nesmí nás ukolébat fakt, že jsme je v základní části dvakrát porazili. Musíme mít respekt k soupeři, ale zároveň do hry vložit velkou bojovnost.“

Sešívané může těšit, že před startem série hlásí plný stav. „Jsem rád, že problémy jsou pryč, i když úplně stoprocentní to není. Dlouhodobě nám chybí Martin Brychta, který už v letošní sezóně nenastoupí. Ostatní hráči jsou připraveni,“ oddychl si trenér Slavie.

Kučera: Příprava probíhá v nouzovém režimu

V Plzni mají úplně opačné starosti. „Příprava probíhá v trochu nouzovém režimu. Mám spousty hráčů zraněných a moc tréninků nemáme. Jsou spíše lehčí a zaměřujeme se na standardní situace a věci, které by mohly slávisty překvapit,“ řekl trenér Plzně Petr Kučera.

Interobal ještě Slavii nikdy ve své historii neporazil. „O bilanci víme a budeme se ji v play off snažit změnit,“ zdůraznil Kučera a navázal: „Nicméně budeme outsideři, Slavia je favorit. Sledovali jsme zápasy soupeře a budeme dobře připravení i přes náš krizový režim.“ Kdo všechno trenérovi chybí? „Hráči, kteří mi chybí, prozrazovat nebudu. Řeknu akorát jedno jméno, které bude chybět až do konce sezóny, a to je Michal Štrajt. Natrhnul si lýtkový sval,“ litoval Kučera.

Podle něj se série protáhne: „Myslím si, že se nebude hrát jen na tři zápasy. Věřím, že Slavii konečně porazíme. Přál bych si co nejvíce zápasů, aby se fanoušci při našem futsalu bavili. Doufám, že na konci budeme šťastnější my.“
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700