Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 9.4.2016

Dlouhá pauza ve slovenské futsalové lize byla důvodem toho, že slovenský futsalový mistr zavítal do Prahy, kde odehrál dvě přátelská utkání – nejprve remizoval se Spartou 2:2 a pak zvítězil nad Slavií 3:0. Nejenom o těchto zápasech jsme mluvili s hrajícím trenérem Martinem Rejžkem.

Jak hodnotíte přípravu proti Slavii?

Dnes to byl lehčí zápas než včera proti Spartě. Hráli jsme v lepší sestavě. Jsme rádi, že nám v úvodu vyšly standardní situace, potom už byla hra otevřenější a vypracovali jsme si další šance. I když soupeř taky. U nás v lize máme strašně dlouhou pauzu – sedm týdnů, proto jsme přijeli odehrát náročné zápasy do Prahy.

Zkusíte odhadnout, jak vysoko by hrála Slavia nebo Sparta na Slovensku?
Jsou to obě kvalitní mužstva, na Slovensku by podle mne hrála v první čtyřce. Pokud mám hodnotit naše utkání proti nim, upřímně řeknu, že se mi Sparta líbila víc. I když Slavia hrála otevřenější futsal, Sparta víc bránila. My jsme také hráli lépe. Těžko říct. Slyšel jsem, že Slavia má velké ambice tento rok, tak jim držím palce!

Jak se Slov-Maticu daří v této sezoně?

Vyhráli jsme základní část, chystáme se na play-off proti Prešovu, ale jak jsem říkal, ještě máme dva týdny volno. Nejprve to byla reprezentační pauza, pak se hrála baráž o play-off. První dva postupují u nás automaticky, další bojují o zbývající místa a my jsme museli čekat, až to dohrají.

Jak je těžké udržet hráče v takovém tom správném napětí a formě?

Není to snadné. I proto jsme přijeli do Prahy.

Jste hrající trenér, jak je těžké obojí zkombinovat?
Tak hlavně jsem trenér, ale stále hraju. Byl jsem zraněný s kolenními vazy, jsem po operaci. Není to snadné dělat obojí najednou, někdy mám chuť na hřiště vletět. Hlavně když se nedaří, ale to dneska nebyl ten případ.

Poslední otázka, jak se daří slovenské reprezentaci?

Bohužel moc ne. Prohráli jsme baráž s Ukrajinou 0:6, do odvety moc šancí nemáme. Tak hlavně doufám, že se všichni z odvety vrátí zdraví.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700