Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 21.3.2016

Na domácí půdě sportovní haly Slavia se v pátek 8.4 od 20:00 hodin střetneme s dlouhodobě nejlepším slovenským týmem Slov-Maticem Bratislava. Tým, který má evropský zvuk, nás prověří a doufejme i nastartuje, před nadcházejícím play-off, do kterého vstoupíme prvním utkáním v pátek 15.4.2016, od 20:00 hodin. Soupeř bude znám až po odehrání posledního ligového kola, které je na programu v pátek 1.4. Slavia se představí na půdě posledního týmu tabulky a již jistého sestupujícího Kladna. Předsedy klubu Daniela Kolmana jsme se zeptali na pár otázek k našemu soupeři v přípravě, jelikož prezentace Slov-Maticu na naší palubovce je významnou událostí a prvním sportovním kláním těchto soupeřů.

Jak došlo k tomu, že Slov-Matic přijede do Prahy?

Byť jsme se slovenským velkoklubem ještě historicky nikdy nehráli, vztahy považuji za nadstandardní. Jak se zesnulým prezidentem klubu Martinem Grendárem, tak se současným tahounem Vladimírem Ambrozkem. Právě on oslovil Slavii s možností sehrát přátelské utkání. Musím upřímně říct, že si toho velmi vážíme, a je to pro nás čest. Dohoda poté byla velmi rychlá, nabídka sehrát přátelské utkání s tak kvalitním a evropsky významným týmem se neodmítá.

Jak kvalitní soupeř Slavii prověří?
Jedná se o stejně kvalitní tým, jako je v rámci České republiky FK ERA-PACK Chrudim. O kvalitě se nedá pochybovat. Mnoho hráčů Slov-Maticu je v národním týmu Slovenska, který v kvalifikaci Mistrovství světa porazil Itálii, a postoupil do baráže, ve které se v tomto týdnu utká s Ukrajinou o účast v Kolumbii. Jedná se o kvalitní evropské mužstvo, mnohonásobného Mistra Slovenské republiky, který v nadcházejícím play-off bude titul obhajovat.

Kdo jsou největší hvězdy týmu?
Před sezónou Slov-Matic opustili opravdu kvalitní hráči, jako český reprezentant Seidler, nebo slováci Drahovský a Rick. Přesto dokázalo vedení poskládat opravdu kvalitní mužstvo, které po základní části skončilo bez porážky na prvním místě. Současný Slov-Matic nemá asi v současnosti vyčnívající hvězdu, ale je složen z celé řady mimořádně kvalitních hráčů, jako je Kyjovský, Brunovský, Bahna, Mikita, Kozár a dalších.

Je slovenský futsal v něčem podobný tomu českému?

Asi především v tom, že slovenský i český futsal mají svého ligového krále v podobě Chrudimi a Slov-Maticu, a smečku ostatních týmů, které se snaží jim cestu k očekávanému titulu neúspěšně zkomplikovat.

Co může taková konfrontace slávistickým trenérům před play-off napovědět?
Pro nás bude velmi důležité, že proti Slov-Maticu již konečně před play-off nastoupíme v kompletní sestavě a na 100%, což se nám v roce 2016 zatím v podstatě nezdařilo. Do hry se již zapojí Salák, Vejvoda, Kiliján a další, kteří nyní doléčují sva zranění. Takže se jasně ukáže jak na tom jsme. Před těžkými závěrečnými boji v základní části nám paradoxně pomohla utkání s Chrudimí. I přes to, že jsme dvakrát dostali deset gólů, tým se nastartoval na vyšší rychlost, kterou pak uplatnil v utkáních s Plzní, Krokodýlem a Helasem. Navíc je pro nás utkání se Slov-Maticem i společenskou událostí, utkání tedy bude mít parametry normálního mistrovského zápasu včetně prémií za vítězství pro hráče.

Pojede Slavia také na Slovensko?

Zatím není utkání naplánováno, ale považuji za samozřejmé, že se třeba již v rámci letní přípravy vydáme recipročně k odvetě na půdu soupeře.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700