Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.2.2016

Byl to futsal, který fanoušky v hale hodně bavil. Slávistický trenér Martin Brychta zápas samozřejmě emotivně prožíval a musel v jeho průběhu udělat několik důležitých rozhodnutí. Za vítězstvím na Interobalem se ohlédl pro náš web v rozhovoru s Ondřejem Zlámalem:

Po takovém zápase a výsledku musíte být spokojený...
Jsem opravdu spokojený s výsledkem i výkonem. Bylo to přesně takové utkání, na které jsme se připravovali. Odehráli jsme ho solidně, měli jsme myslím hlavně v první půlce víc šancí. Škoda, že jsme jich víc neproměnili. Ale převládá u mne spokojenost. Dobré to bylo.

Kdy se podle vás zápas rozhodl?
Každý takový zápas je o rozdílové brance navíc. O poločase byl stav 2:2, takže se do druhého poločasu šlo jakoby od začátku. Nabádal jsem kluky v kabině, aby nejančili a hráli trpělivě. Chtěl jsem, aby zápas nebyl nahoru dolů a nechytali jsme se s nimi. To se pak může ukopnout kdokoliv. Chtěl jsem, abychom všechny akce zakončovali. Jakmile jsme dali branku, tak už jsem věřil tomu, že to dotáhneme do vítězného konce.

Františka Sedláčka jste poslal do hry až ve druhém poločase, ale uvedl se velmi slibným výkonem. Pochválíte ho?
Musím říct, že poslat ho na penaltu byl nápad Davida Fillingera. Poslechl jsem ho, přestože jsem měl připraveného Tondu Hrdinu. Pak jsem s Davidem souhlasil, František je mladý kluk, věří si, nemá nervy. Poradil si s tím perfektně. Po té proměněné penaltě se rozehrál k ještě lepšímu výkonu. Potenciál v sobě má. Je dobře, že mladé hráče v kádru máme.

Antonín Hrdina vybojoval tři fauly během minuty a dostal soupeře pod velký tlak. Co se dá říct k jeho výkonu?
Tonda měl jasné úkoly – držet vepředu míč a táhnout své útoky. Je jenom škoda, že své akce nedotáhl ke vstřelení branky. Někdy se dostal až do rohu, dřív z takových akcí dokázal skórovat. Je to pro něj škoda, zasloužil si aspoň jednu branku dát. Ale jemu to bude asi jedno, hlavně že nastříleli góly ostatní a vyhráli jsme.

Jiří Novotný je zpátky ve hře, to pro vás musí být velká vzpruha.
Jsem rád, že je zpátky. Bohužel nám odpadl Ondra Míča, který dostal nakopáno. Uvidíme, jak na tom bude. Ale pokud budeme mít plný kádr, bude to pro nás pro všechny jenom dobře.

Co jste říkal atmosféře v hale, kterou vytvořili věrní příznivci?
Nádhera! Jakmile naši fanoušci dorazí a fandí, tak je to naprosto super! Pro kluky je takový zápas zážitek! Fanoušci mají na naší výhře velký podíl!

Čeká vás cesta do Brna, co na tento zápas chystáte?
Budeme chtít na dnešní výkon navázat, hrát dobře v obraně a dotáhnout útočné akce. Máme to rozehrané dobře, musíme tu základní část dotáhnout ke třetímu místu! Budeme chtít bodovat i tam.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700