Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.2.2016

Přiznává, že nabídka Slavie ho příjemně překvapila a vůbec nad ní neváhal. Nová posila Jakub Kiliján se představí v Edenu v novém dresu už tuto neděli proti Interobalu Plzeň. „Chtěl bych klukům pomoci vybojovat v základní části třetí místo a pak se oprat o úspěch v play-off,“ říká futsalista, který přišel do známého prostředí – v Edenu už působil v juniorských kategoriích.

Jaká byla vaše první reakce, když jste se o zájmu Slavie dozvěděl?
Byl jsem příjemně překvapený, už jsem nedoufal, že bych se mohl do nějakého prvoligového týmu vrátit, jsem za tuto šanci velice rád. Neváhal jsem, jen jsme chvilku s Danem Kolmanem řešili, jak to skloubit s mojí prací. Ale šel jsem samozřejmě do toho.

Nevracíte se do neznámého prostředí, s kolika kluky se už znáte?
Já jsem ve Slavii začínal v U16 s hráči, kteří teď hrají první ligu. Ale z těch tehdejších mládežnických týmů myslím v kádru už nikdo není, jenom Ondra Míča. Jinak se ale s ostatními znám odjinud – s Honzou Lištvánem z Benaga, s Jirkou Novotným z Teplic, s Ondrou Vahalou ze Zruče. Takže jsem se přivítal se známými tvářemi.

Jaké to bylo naskočit hned do ostrého zápasu s Chrudimí?
No jednoduché to nebylo, v druhé lize jsem kvůli práci tolik netrénoval, navíc když už, tak samozřejmě jinak než v první lize. Fyzicky to byl pro mne hodně náročný zápas.

Jak se těšíte na nedělní zápas s Plzní?

Těším se a doufám, že se už bude dařit víc a že vyhrajeme. Potvrdíme tím třetí místo. Je to pro nás důležité, začínali bychom první zápas play-off doma, měli bychom soupeře ze šestého místa a v případě postupu by už byla jistá medaile. Jde opravdu o hodně.

V hale bývá velmi dobrá atmosféra, těšíte se na fanoušky?

Určitě, já jsem tam zažil výbornou atmosféru mnohokrát, už když jsme tam hrávali s Teplicemi. Věřím, že to bude pokračovat.

Po skončení sezony by se vaše hostování mělo změnit v přestup, jaká je to pro vás nová futsalová výzva?
My jsme o tom mluvili zatím jen okrajově, teď je hlavní současná sezóna, ve které chci klukům pomoct, aby se dostali co nejdál, nejlépe na bednu. Co bude dál, se uvidí.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700