Autor: Chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 16.2.2016

Závěr základní části CHANCE futsal ligy se bude muset obejít bez aktuálně druhého nejlepšího střelce soutěže. Michal Salák ze Slavie Praha je zraněný. Tento šestatřicetiletý borec nastřílel v patnácti odehraných zápasech dvacet branek a na sedm jich přihrál.

Michale, co se vám vlastně stalo a v jaké fázi rekonvalescence jste?
Mám natržený postranní vaz. Stalo se mi to při utkání s Tangem. Nosím ortézu, kterou musím mít minimálně ještě týden. Pak se uvidí, jak to bude. Myslel jsem si, že se vaz zahojí dříve. Bohužel, byl jsem asi u pěti doktorů, ale ničím se to vyléčení nedá urychlit. Chce to jen klid.

Mrzí vás, že se nezúčastníte střeleckých dostihů o krále základní části?
Všichni se asi budou smát, protože říkají, že hraji na nejlepšího střelce. (smích) To však není pravda. Nejde mi o nejlepšího střelce, i když je to hezké. Chtěl bych, aby Slavia byla v tabulce co nejvýše. Trochu mě to mrzí, ale přeji si, aby Slavia udělala co nejlepší umístění.

Kdy tedy reálně plánujete návrat do CHANCE futsal ligy?
Kdyby to šlo, tak bych chtěl stihnout poslední dva zápasy základní části, které se hrají na konci března. Nicméně vůbec nevím, jak to půjde. Řekli jsme si s vedením týmu, že je prioritou play off, takže když to nebude na sto procent, tak v základní části nenastoupím. Raději potrénuji, abych měl fyzičku na play off.

Ve Slavii hrajete od léta po rozpadu Teplic a futsalově jste pookřál. Dal jste dvacet branek. Vnímáte Slavii jako ideální angažmá?
Vybral jsem si dobře. Všichni vědí, že jsem chtěl zůstat v Teplicích a pomoct jim. Když to nevyšlo, tak jsem byl rád, že jsem dostal nabídku ze Slavie. Můj přestup nakonec pomohl jak mě, tak i klubu. Doufám, že jim to dobře splácím a ještě splácet nějakou dobu budu. Souhlasím s tím, že jsem pookřál. Také mě nakoplo, že jsem se dostal do české reprezentace. To je pro každého sen. I když mi je šestatřicet, tak se chci neustále zlepšovat. Chci dokázat, že na to ještě mám.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700