Autor: Slaviafans.com   Vloženo dne: 3.11.2015

Web SlaviaFans, který patří k nejaktivnějším mezi "sešívanými" fanoušky, a dočtete se zde vždy mnoho zajímavých a aktuálních novinek, připravil rozhovor s Danem Kolmanem, dosavadním předsedou klubu. Zároveň touto cestou adminům tohoto webu děkujeme za spolupráci, především na poli propagace a grafiky. Přejeme mnoho štěstí do další práce!

Tak jaké jsou pocity po prvním vyhraném derby?
Není mi ještě úplně dobře, oslavy byly dlouhé.... :) Samozřejmě, že pocity jsou fantastické. Tento futsalový klub děláme již 19 let a páteční utkání považuji asi za největší výhru v jeho historii. Prožíval jsem ty úžasné pocity jak z lavičky, tak z tribuny. Být s fanoušky v kotli a fandit vlastnímu týmu bylo naprosto úžasné. Výhru bych před utkáním bral jakoukoliv, ale užít si ji s pocitem, že jsme největšího rivala přejeli takto jednoznačným způsobem, je o to lepší.

Cítil si, že to dobře dopadne už před zápasem?
Musím říct, že jsem ve výhru ohromně věřil a tipoval jsem výsledek 7:1. To ale nic nemění na tom, že jsem byl před zápasem tradičně úplně paralyzován nervozitou. Byly to velké nervy. Ale já od zápasu v Brně měl pocit, že ten tým přišel na to, jak hrát, že se semknul a Spartu porazí. Je to dobrý tým, a já mu věřím. A taky věřím, že ještě neřekl poslední slovo, a prožene všechny týmy v lize. Zvlášť, když v podstatě ještě posílíme, neboť k týmu se zpět připojuje Petr Oliva a v nejbližší době se po zranění vrátí také Vandas s Wojnarem.

Co podle tebe rozhodlo derby? Který gól byl ten nejdůležitější?
Derby rozhodlo více faktorů. Důležitý byl úvodní gól Vejvody, i odskočení na 3:1 po akci Novotného se Salákem. Jak však řekl trenér Brychta, důležitá byla naše zarputilost, bojovnost a přístup. Od začátku bylo na každém hráči vidět, že si jdeme za svým, že derby chceme vyhrát. Jazýčkem na vahách také byla asi o chloupek větší hráčská kvalita na naší straně. Sparta pro mě trochu nepochopitelně nechala odejít kvalitní zkušené hráče Stejskala a Dlouhého, při čemž prvně jmenovaný nás v podstatě v posledním derby porazil. K tomu má zraněného Zapletala a Holečka, který sice nastoupil, ale dlouhá herní pauza na něm byla vidět. V sestavě tak hosté měli některé hráče, kteří je kvalitativně nemohli nahradit. Proto si myslím, že Sparta hrála svoje maximum, na nás to ale nestačilo.

Skvěle zachytal brankář Vahala, byl jeho výkon klíčový?
Výkony brankáře Vahaly mají vzestupnou tendenci a je nepochybně oporou mužstva. Sparta si v utkání, ale příliš šancí nevytvořila, nebyla výrazně nebezpečná, Ondra měl minimum těžkých zákroků. Strašně důležitá, je ale Ondrova podpora útoku. Hra nohou i přesné výhozy, jenž jsou základem naší gólové produkce v dosavadních odehraných utkáních. Takže určitě ano, jeho výkon byl jeden z klíčových faktorů naší výhry.

O přestávce vám prý vykradli šatnu, můžeš se k tomu nějak vyjádřit?
Ano, je to pravda, a kloubouk dolů před týmem, že se nenechal rozhodit, a přes tuto nepříjemnost se náš výkon ve druhém dějství zápasu ještě zvednul. Do šatny během prvního poločasu vniknuli zadními dveřmi zloději, a ukradli telefony, peníze, počítače a další věci asi za 150tis korun. Chtěl bych vyvrátit informace, že do šatny vnikli fanoušci Sparty. Ti by tam nenechali vlajku sešívaných Ultras. V každém případě je v hale kamerový systém, takže nějaké obrázky pachatelů budou asi k dispozici, třeba je poznáte a pomůžete vypátrat!

Jak si byl spokojen s diváckou kulisou? Sparťanští fanoušci se zdáli být trochu zaražení.
V každém případě musím poděkovat všem divákům za návštěvu. Byla největší v historii derby. Do haly si našlo cestu 773 platících diváků a 195 hostů. 968 diváků je rekordem nejen DERBY, ale i naší klubové historie. A myslím, že i co se týká ligového futsalu vůbec, se utkání s touto návštěvou zařadí hodně vysoko. Paradoxně však bylo nejméně aktivních fanoušků v historii derby. Jak na straně Slavie, ale především na straně hostí. Sparťanských fandů bylo opravdu málo, a v podstatě svůj tým nepodporovali. Myslím, že se projevilo to, že vedení futsalové Sparty s fanoušky nekomunikuje, nepracuje s nimi, a nic pro návštěvnost a diváky nedělá. To se projevit někde musí.

Ve druhém poločase nastal konflikt u Slávistické lavičky, po kterém si by vykázán ze hřiště, co se stalo?
Ale tak nestalo se v podstatě nic, nedramatizoval bych to. To, že David Frič je zákeřný a provokující hráč je o něm dostatečně známo. Utkání mohl dohrát jen díky obrovské velkorysosti a benevolenci sudích. Derby je určitě emotivní mimořádné utkání, a třeba já bych ani nechtěl, aby šel Frič po červené kartě do sprch už v prvním poločasu, což jít měl. Nelíbí se mi ale, když sestřelí Jirku Novotného, a ještě jde a místo omluvy jej štípne a kroutí mu bradavkou. V druhém poločasu už byl frustrovaný, bylo to na něm vidět, že těžce nese, že herně nestačí, a pomáhá si fauly. Vše vyvrcholilo dalším útokem na Jirku Novotného a vulgárním a hulvátským komentářem k naší lavičce, kde seděli také jeho svěřenci z České reprezentace U-19. Šel jim opět "zářným příkladem". Tak jsem si to s ním šel říct. Svůj účel to tedy splnilo, vzal jsem to tak trochu na sebe, aby se do něj nepustili hráči a zbytečně neoslabili tým. Frič si pak vzal mikinu a snad 6 minut nešel na hřiště. Už byl klid. Po odpískání konce utkání jsou emoce pryč. Tohle zůstává ve sportovní hale, v zápase. Snad bych ještě připomenul, že i pan Doša se předvedl v nepěkném světle. Ten byl ale potrestán dveřmi, do kterých kopl při odchodu z haly, a dostal od nich co proto... A pokud jsem byl vykázán, ani o tom nevím, na tribunu jsem vyrazil sám a dobrovolně.

Hned si zamířil do kotle, kde se přidal k bujarému fandění, jak sis to užil?
Samozřejmě jsem si to užil. Chodím fandit i na fotbal, zrovna poslední domácí zápas s Olomoucí jsem si na severní tribuně protrpěl... :)

Mrzelo tě, že si na závěrečnou děkovačku nebyl mezi hráči ale pouze na tribuně?
Ne, nemrzelo. Mohl jsem jít mezi ně. Ale byl jsem z výhry trochu dojatý, tak jsem zůstal mezi fanoušky a sledoval radost týmu z nadhledu. I děkovačku Tomáše Matějky. Bylo to skvělé. Bylo to nezapomenutelné.

Jaký byl pozápasový program? Šli jste někam slavit? Dostali hráči něco za výhru?
Pozápasový program bych příliš nekomentoval... Pro mě trval až do pátečního večera. Začali jsme tradičně v restauraci Nad ledem v zimním stadionu a pak pokračovali po Praze 10, abychom se pak zase vrátili do restaurace Nad ledem :) Oslavili jsme výhru v derby důstojným způsobem :) Za výhru v derby hráče určitě speciálně odměníme. Opravdové derby je totiž pouze jedno, a to mezi Slavií a Spartou. Takže výhra v něm se cení!

Jak by si na závěr zhodnotil zápas se Spartou?
Byli jsme jednoznačně lepším týmem a vyhráli zaslouženě, ve fantastické atmosféře, před úžasnými diváky. Všem ještě jednou děkuji za návštěvu. Také děkuji všem, kteří poslali gratulace, jen esemesek jsem dostal přes 200. Všem vzkazuji, přijďte zas, a podporujte nás! Hrajeme zatím o čelo tabulky a rozhodně na těchto místech chceme zůstat. A s diváky v zádech to jde mnohem snadněji!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700