Autor: chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 26.10.2015

Reprezentační futsalový brankář Ondřej Vahala přestoupil v létě z Benaga do Slavie Praha a nyní se těší na své první derby pražských „S“. To se hraje ve čtvrtek od 20 hodin a Vahala věří, že jeho tým dokáže poprvé Spartu porazit.

Ondro, jak se těšíte na své první derby?
Jsem hodně natěšený, hlavně co se týká fanoušků. Mám zprávy, že by mělo být komplet vyprodáno. To jsem v lize ještě nikdy nezažil. Pár fotbalových derby jsem odehrál a na tu atmosféru se fakt těším. Bude to úžasné.

Váš otec je bývalý brankář fotbalové Slavie, přijde se podívat na vaše futsalové derby?
Bohužel nepřijde. Je pracovně zaneprázdněn. Trénuje v Sokolově. Zápas jsme spolu řešili. Rozhodně bude utkání sledovat na ČT Sport.

Pojďme k utkání. Na co si budete muset u sparťanů dávat pozor?
V prvé řadě si musím dávat pozor, abych nedostával jesle. To je mým cílem v každém utkání, ale zatím se mi to úplně nedaří :) Velký pozor si budu muset dát i na Zdeňka Slámu. To je hrozně nebezpečný hráč. Člověk nikdy neví, co udělá. Ať je to klička, přihrávka nebo střela. On a možná ještě Doša budou nejnebezpečnější hráči Sparty.

Kromě chytání se vám daří i v produktivitě. V Brně jste jeden gól dal a na dva přihrál. Co říkáte na svou formu?
Přiznám se, že na každém tréninku dávám nějakých čtyřicet balonů z ruky přes celé hřiště. Střely také trénuji, když soupeř hraje power play. Ty dva výhozy v Brně byly opravdu z nouze cnost. Měl jsem míč čtyři vteřiny v ruce a vždy jsem viděl někoho před bránou, tak jsem mu to hodil, a chudák Svoboda si dal dva vlastní góly. To byla spíše náhoda.

Když se vrátíme k derby, tak co musíte udělat proto, aby Slavia derby poprvé v historii vyhrála?
Musíme si to srovnat v hlavách. Zápas, který jsme odehráli na Tangu, jsme psychicky zvládli, což bylo strašně znát na důrazu, nasazení a bojovnosti. Podle mě šlo o náš nejlepší zápas v sezóně. Viděli jsme, že jsme schopni jeden pro druhého na hřišti umřít. To musíme přenést do každého zápasu včetně derby. Když to zvládneme, tak máme dostatečnou kvalitu týmu i jednotlivců na to, abychom Spartu porazili.

Podle tabulky jste favoritem zápasu, bude to platit i v reálu na hřišti?
Možná budu říkat klišé, ale je to derby. Může se stát cokoliv. Zápas bude hodně vyhecovaný z obou stran. David Frič určitě kluky nahecuje. To on umí fantasticky. Neřekl bych, že jsme vyloženě úplný favorit, ale trochu ano.

Jak jste se motivovali vy? Máte vypsané nějaké speciální prémie?
Speciální prémie mi jsou zatím neznámé. O tom nic nevím :) Už před Tangem jsme měli po tréninku sezení a říkali jsme si, že se musí něco změnit. Předtím totiž naše zápasy nebyly herně úplně nejlepší. Dlouho jsme společně seděli v šatně a probírali jsme, co musíme změnit. Nešlo vyloženě o hecování, ale dali jsme hlavy dohromady a řekli si, že to takhle dál nejde. Musíme k zápasům přistupovat zodpovědněji a bojovat jeden za druhého. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700