Vloženo dne: 5.1.2010

Sezónu začala FK Mladá Boleslav s gólmany, kteří jsou úzce svázáni se Slavií. Tomáš Císař u nás vloni pod trenérem Baborákem působil, dvojku mu dělal náš nadějný brankář Jakub Tichý. Poté co se ale vedení FK MB rozhodlo dát přednost místnímu Ehrenbergerovi, oba "naši" brankáři se rozhodli Mladou Boleslav opustit. Současné zranění tohoto brankáře však donutilo Jiřího Baboráka situaci opětovně řešit, a proto se dohodl s vedením našeho klubu na další hráčské "výpomoci" v podobě Jaroslava Bellady, který nebyl se svou pozicí v klubu spokojen.

Ani současný první brankář klubu Ondřej Knobloch, ani Jaroslav Bellada nebyli úplně spokojeni s variantou, kdy není přesně určena brankářská jednička. I proto byla učena, důvěru dostala dlouholetá opora klubu Ondřej Knobloch, i vzhledem k tomu že Jaroslav Bellada se netajil tím, že v případě nabídky z klubu odejde.

Slavia má zájem, aby Jaroslav Bellada v klubu zůstal, a nadále v něm pokračoval. Dohoda je uzavřena s možností návratu Jaroslava Bellady do klubu v případě, že by Knobloch byl z jakéhokoliv důvodu (disciplinární trest, zranění) vyřazen ze hry, v létě pak budeme s Belladou o jeho dalším působení jednat.

Rozhovor, který Jaroslav Bellada poskytl webu eFutsal:

Řady pražské Slavie na čas opouští další hráč bývalého Eco Investmentu. Brankář Jaroslav Bellada už v roce 2010 nebude krýt záda Ondřeji Knoblochovi. Z jednoho klubu s fotbalovými kořeny odchází na hostování do druhého, konkrétně do Mladé Boleslavi. Na důvody a okolnosti jeho odchodu jsme se zeptali přímo bývalé brankářské jedničky Eco Investmentu.

Vaše hostování je poměrně nečekané, co k němu vedlo?
No nečekané, nebyl jsem od začátku ve Slávii příliš spokojený, ale snažil jsem se nedávat to moc najevo a odvádět svou práci, nicméně bylo asi jen otázkou času, kdy pohár přeteče a já to ve Slávii ukončím. Nebudu tady popisovat detaily, ale je veřejným tajemstvím, že po spojení Eco Investmentu se SELPem nebyla atmosféra v klubu dobrá a není dodnes.

Ze Slavie jste odešel relativně narychlo. Ještě ve Vysokém Mýtě jste seděl na lavičce, ale proti Šumperku jste do posledního zápasu již nenaskočil, stalo se to doopravdy tak najednou?
Tak začalo to tím, že se na mě zlehka začala ptát Bohemka a já se přestal tajit tím, že v případě jejich nabídky, mě ve Slávii nic nedrží. Mluvil jsem o tom samozřejmě s Danem Kolmanem, ten se mě snažil ve Slávii udržet, chtěl mi i vyhovět v některých věcech, o kterých jsem mu říkal, že se mi ve Slávii nelíbí, nicméně ve chvíli, kdy jsem mu řekl, že už je na to pozdě a že trvá můj zájem odejít v případě nabídky, tak ze mě udělal definitivně brankařskou dvojku (přičemž do té doby jsme se s Ondrou Knoblochem v bráně střídali). Tohle gesto jsem bral jako definitivní signál toho, že ve Slávii bojuju s větrnými mlýny a bez ohledu na to, zda mě někdo koupí, jsem na druhý den zavolal, že končím.

Díky předsezónnímu pohybu hráčů je ve Slavii hned několik kvalitních brankářů, byla mezi třemi tyčemi velká konkurence?
To je pravda, do přípravy nás vstoupilo 7 brankářů a tohle jsem trenérům vážně nezáviděl. A to jim to ještě ulehčil Erik Löffler. Nebýt toho, že plánoval cestu do Austrálie, tak by bylo možná všechno úplně jinak. Jsou tu pak kluci, kteří chytají za mládežnické reprezentace, Tomáš Císař je výborný gólman, kterému chybí snad jen ta praxe z ligových zápasů, takže v tomhle směru zrovna Slávie měla příjemné starosti.

Z Prahy se stěhujete do Mladé Boleslavi, která bojuje o první ligu, už jste se nějak seznamoval s novými spoluhráči?
Tak zatím jsem jen mluvil po telefonu s trenérem, všechno je to teď docela narychlo, takže se s mužstvem pořádně seznámím asi až během prvního zápasu. I když ve středu s nimi přeci jen absolvuji aspoň jeden trénink.

V poslední době jste předváděl v brance velmi kvalitní výkony, měl jste hodně nabídek?
Je pravda, že v posledních zápasech jsem se v bráně cítil dobře a dařilo se mi. Ale to že ve Slávii nejsem spokojený a i to, že jsem pak skončil, doteď pořádně nikdo nevěděl, vlastně jenom moji známí. V kontaktu jsem byl se zmíněnou Bohemkou, kde hraje brácha a další bývalí spoluhráči z Eca, nicméně bylo to jen takové "co by kdyby", ale nic konkrétního. Nabídky jsem tak měl akorát z 1. pražské ligy, víceméně od těch známých a teď se tedy ozvala Mladá Boleslav. Vzhledem k tomu, že přestupní termín pro 1.ligu už skončil a já chtěl pochopitelně zůstat v co nejvyšší soutěži, tak jsem na nabídku kývl bez nějakého velkého přemlouvání.

Po sezóně byste se měl vrátit zpět do Slavie, nebo byste už raději zamířil jinam?
Tak po sezóně budu znova hráčem Slávie, uvidíme, jaká tam bude situace, jaké kluby o mě budou mít případně zájem. Každopádně ze Slávie neodcházím vyloženě ve zlém a že se v jejím dresu ještě objevím, se vyloučit nedá.

Rozhovor na webu eFutsal naleznete zde

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700