Vloženo dne: 11.6.2015

Levonohý futsalista Ondřej Míča se stává jednou z největších opor Slavie ve futsalové lize. Přesto, že sešívaní hráli v loňské sezóně o záchranu, má Ondřej pocit, že tým patřil do vyšších pater tabulky. Věří v potenciál týmu, který vede trenér Brychta, i v případné budoucí úspěchy. Vše můžete číst v našem rozhovoru.

Jak hodnotíš uplynulou sezónu z pohledu týmu?
Uplynulá sezóna byla zklamáním i vítězstvím. Určitě nebylo cílem hrát o záchranu, což jsme bohužel museli. Tým měl daleko na víc. Ale nakonec jsme to úspěšně zvládli a ještě se dostali do playoff. Doufám, že poměrně dobrý konec sezóny bude mít vliv na to, že novou sezónu začneme úspěšně. Boj o záchranu ale hodně posílil naše sebevědomí, a věřím že nás jako tým semknul.

Tobě osobně se dařilo? Považuješ uplynulou sezónu za svou nejlepší?
Pokud mám brát v úvahu pouze svoje osobní statistiky, tak byla pro mě tahle sezóna nejúspěšnější. Bylo to dáno i tím, že jsem kromě zranění a stop za žluté karty odehrál všechna utkaní. To se mi v minulých sezónách nedařilo.

Nedávno jsi odmítl nabídku Benaga, ve Slavii jsi spokojen?
Ačkoliv mě zájem Benaga určitě potěšil po sportovní stránce, stále jsem ve Slavii natolik spokojen, abych zde zůstal. Je to klub, který mi dal možnost hrát první ligu, takže mu mám co vracet. Navíc si myslím, že v posledním období roste ve Slavii tým, který má velký potenciál a ještě se bude hodně zlepšovat. Věřím, že dříve nebo později dosáhneme velkého úspěchu a já chci být u toho.

Patříš už ve Slavii ke služebně nejstarším. Slavia tedy nestagnuje, ale vidíš progres směrem kupředu?
Ano je to tak, jak už jsem řekl. I když to v uplynulé sezóně na výsledcích vidět nebylo, tak jdeme jako Slavia určitě herně nahoru. Především zásluhou trenéra Brychty, možná nejlepšího ligového trenéra současnosti, a také vedení, které se neustále snaží nám pro to poskytnout co nejlepší podmínky. Vše ve Slavii funguje bez problémů.

Očekáváš v příštím roce opět boj o záchranu, nebo si kladeš vyšší cíle?
Věřím, že nikdo z nás v týmu o záchranu hrát nechce, takže určitě si klademe vyšší cíle. Konkrétně je zmiňovat nebudu, to je věc naší kabiny. Ale můžu slíbit, že si půjdeme letos od první minuty za svým. S výsledky určitě přijde i větší přízeň fanoušků, které potřebujeme pro ještě lepší výsledky. Už jsme si vyzkoušeli, že hrát v divácké atmosféře je úplně jiné, než před poloprázdnou halou.

Přemýšlíš o tom, že by jsi chtěl nakouknout také do reprezentace?
To je otázka pro jiné. Kdyby tahle nabídka přišla, určitě neřeknu ne. Mým cílem je podávat co nejlepší výkony za Slavii a pomoct ji do vyšších pater tabulky. Pokud reprezentační trenér poté usoudí, že přišel čas mě vyzkoušet, budu připravený.

Je nějaký gól, kterého si ve futsalové kariéře obzvlášť ceníš?
Asi hattricku v Hradci, i když to byly góly z desetimetrových kopů. Byl to pro nás souboj o záchranu a díky tomu jsme šli v poločasu do kabin za stavu 5:0 pro nás. Sportovně se podařilo potrestat příliš tvrdou hru soupeře.

Chceš něco vzkázat fanouškům?
Samozřejmě jim patří obrovské poděkování, za jejich povzbuzování, i v době, kdy se nám vůbec nedařilo. Vytvářejí skvělou atmosféru, jako například v derby. Doufám, že budou chodit i nadále a my svojí hrou přitáhneme do hlediště další a další fanoušky. Jsou pro nás nepostradatelní.

Jaké to je být přímý účastník derby pražských "S"?
Je to úplně jiný zápas. Hraje se před plnou halou, v televizi. Myslím si, že zatím ani jedno z derby určitě nezklamalo a věřím, že nyní v nich začneme vyhrávat my!

Díky za rozhovor, a přejeme hodně štěstí a futsalové radosti!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700