Autor: fkchmelblsany.cz   Vloženo dne: 13.5.2015

Se současným vedením fotbalové Slavie žádná komunikace ani spolupráce neprobíhá, byť jsme o ni usilovali. I proto jsme využili možnosti, že se sportovním ředitelem fotbalových Blšan, hrajících ústecký Krajsky přebor, stal náš současný brankář Dominik Rodinger. Předseda našeho klubu Daniel Kolman se aktivně zapojil do zimní přestavby kádru a pomohl Dominikovi sestavit konkurence schopný tým, který v soutěži kráčí za záchranou. Jak současný stav hodnotí právě současný sportovní ředitel Blšan Dominik Rodinger, přinesl v rozhovoru web tohoto klubu fkchmelblsany.cz:

Jakou má podle Vás perspektivu a budoucnost takhle netypicky složené mužstvo. Má na vyšší soutěže? Nebojíte se větší fluktuace hráčů?
Tak jelikož jsme měli na skladbu týmu cca 14dní, tak se dá říct, že se nám podařil husarský kousek. První hráče, které jsem si přivedl, bylo skrz hráčskou asociaci, nebo jsem s nimi hrál já sám osobně a zbytek mi pomohl doplnit Dan Kolman z futsalové Slavie. Za což mu touto cestou děkuji.

Kdo financuje mužstvo ? Asociace hráčů, klub, sponzoři, soukromý subjekt, jiný zdroj? Jakou mají úlohu v současném klubu pánové Janoušek a Pospíšil?
Kluci žádné měsíční odměny nemají. Šli do Blšan s tím, že se naučí něco nového, nakouknou pod pokličku profi nebo poloprofi týmu, protože – zázemí, tréninky, regenerace, tým, trenér a další věci tomu tak odpovídají. Trénují 4× týdně, před domácími zápasy kluci spí na hotelu v Blšanech a ráno v sobotu odehrají zápas. Jsou to jen malé prostředky, které pokryjí sponzoři. Pana Janouška neznám a s panem Pospíšilem řeším jen hotel a hrací plochy, kde můžeme v případě potřeby trénovat.

Jakým způsobem funguje spolupráce mezi mládežnickými oddíly a seniorským týmem?
V této chvíli tyto dva subjekty spolu nespolupracují. Samozřejmě je to důležité, aby i v dorostu byli šikovný kluci, kterými pak můžeme doplnit kádr a hlavně jsou domácí. Teď se nám stalo, že jsme měli 6 kluků zraněných a neměli jsem kde brát.

Zamýšlíte navazovat s hráči (aspoň některými) dlouhodobější spolupráci a myslíte, že je v Blšanech možné hráče udržet, či nějaké nové posily na jméno Blšany přilákat?
Určitě bych se chtěl vydat cestou, která zláká i bývalé hráče co prošli Blšany zpět. Mam schůzku třeba s M. Zachariášem o kterého mám zájem. Hráli jsem spolu na Xaverově, tak věřím, že ho zlomím. Z nynějšího kádru uvidíme kdo zůstane a kdo ne. Každý si píše svůj posudek sám. Určitě v příští sezóně nechceme hrát spodek tabulky, takže tomu budou odpovídat případné posily. Musíme ještě doladit pár věcí s futsalovou Slavií, aby se nám to nekrylo a když vše dobře dopadne, tak myslím, že kádr bude v létě vypadat fantasticky!

Udržíte prosím alespoň základní blšanské tradice? Modrožluté klubové barvy a hymnu před utkáním?
První co bylo, tak jsem chtěl, aby hrála před zápasem česká hudba a Blšanská hymna při nástupu mužstva! My jsme vesnický klub, který chce zůstat vesnickým. Nechci přijet do Blšan a aby mi hrálo na stadionu techno nebo pop. Takže 100% chceme zachovat historii Blšan se vším všudy. Děkuji všem a přijďte nás už konečně povzbudit v co největším počtu na další domácí zápas proti Spořicím!

(Pro doplnění informací: dres Blšan v současnosti oblékají naši futsalisté Míča, Homola, Zdychinec, Šimon, Žampa, Šmíd).
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700