Autor: http://finalfour2015.webnode.cz/   Vloženo dne: 3.2.2015

Již tuto sobotu 7.2 se v moravském Vyškově uskuteční vyvrcholení juniorských soutěží v kategoriích U17 a U19. Slavia a Helas Brno, budou mít své "želízko v ohni" v obou věkových skupinách a dvojnásobnou šanci dojít pro úspěch nejcennější. Soutěže svého favorita nemají, vyhrát může každý, jak říká manažer juniorských týmů našeho klubu Jan Šimon před rozhodujícím finálovým turnajem:

Jak náročné bylo probojovat se na Final four?
Probojovat se na závěrečný turnaj juniorských mužstev, bylo jedním z našich hlavních cílů, neboť na práci s juniory klademe v našem klubu velký důraz. Vzhledem k úspěchům v posledních letech, jsme si ani menší cíle klást nemohli. Přesto, že některé výsledky by mohly vypadat jako snadné, jednoduché to nebylo a až do posledního turnaje nebylo nic rozhodnuto. I v ostatních týmech pracují s juniory na vysoké úrovni a konkurence byla široká, vyrovnaná a kvalitní. Postoupit mohl v obou kategoriích v podstatě kdokoliv z prvních čtyř a pěti týmů. Proto si velmi vážíme výhry v obou kategoriích, čímž jsme obhájili loňské pozice. Obhájit umístění je ve sportu velmi těžké.

S jakými cíli odjíždíte na Final four?
Cíle by měly být vždy ty nejvyšší, ale protože máme velký respekt k soupeřům, budeme spokojeni s kvalitní hrou. Více se ukáže až přímo na palubovce ve Vyškově. Budou rozhodovat drobnosti a momentální forma. Opět platí, že letošní Final Four nemá favorita. Vyhrát může kterýkoliv z týmů.

Kdo je ve Vaší kategorii favoritem, popřípadě, zda se tam řadíte vy?
Otázku jsem v podstatě zodpověděl u předchozího dotazu. Jak se tak říká: „je to kulaté“, takže favoritem je každý, kdo se do Final Four dostal. Každý z týmů musel prokázat v turnajích základní části svojí kvalitu, aby mohl slavit postup. Žádný z týmů není ve Final Four náhodou, nebo shodou nějakých okolností.

Na jakou osobnost, ve Vašem týmu, se mají diváci zaměřit (těšit) ?
Nejedeme na závěrečný turnaj jako osobnost, ale jako tým, jako Slavia! Stejně tak budeme i vystupovat. Úspěch, či neúspěch bude jen celého kolektivu a ne jen jednotlivce. Přijďte se podívat na kolektivní sport a na Slavii Praha. Pokusíme se předvést to nejlepší co umíme a dotáhnout to co nejdále. Avšak i prohra, pokud k ní dojdeme se vztyčenou hlavou, s pocitem že jsme nechali na hřišti vše, s plným respektem ke kvalitě soupeře, nás nemůže zlomit, ale pouze posílit do dalších zápasů.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700