Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 12.4.2012

Potřetí v řadě se čeští futsalisté probojovali na mistrovství světa ve futsale. Ačkoliv prohráli první barážový zápase ve Slovinsku 2:0 a dotahovat museli i v pražské odvetě, ukázali svěřenci Tomáše Neumanna svoji sílu a opět potvrdili nervy z oceli, když si postup zajistili až v závěrečné minutě zápasu. Na podzim se tak mohou vydat do Thajska.

Vstup do utkání byl ze strany české reprezentace hodně nervózní a plný chyb. Tu největší minelu předvedl před vlastní brankou Josef Havel, který v nouzi přihrál pouze Damiru Pertičovi, který svojí střelou propálil Gerčák. V tu chvíli bylo jasné, že se nebude prodlužovat a Češi musí vyhrát alespoň o tři branky, pokud chtějí pomýšlet na postup.

Vyrovnání na sebe ale nedalo dlouho čekat, když Lukáš Rešetár přiklepl Romanu Marešovi, který přízemní ranou rozvlnil síť. Češi poté notně přidali na aktivitě a dokonce se odhodlali k risku v podobě hry bez brankáře. S Michalem Belejem v brankářském dresu dokázali Češi svého soupeře zamknout a díky Marku Kopeckému se dokonce ujali vedení. Do konce poločasu už ale nedokázali rozvlnit síť za Puškarem a přestávce tak byli blíže k postupu Slovinci.

Druhá polovina začala zámkem českého týmu, ale obrana hostí zvládala řešit všechny situace bez problémů. Útoku tak musel vypomoct Libor Gerčák. Ten sice svým výkopem hledal Romana Mareše, ale k překvapení celé haly se míč z jeho kopačky dostal až do sítě za vyběhnutým Puškarem.

S dvoubrankovým vedením už měli Češi postup nadosah ruky a na hrací ploše byla jejich touha po čvrtém gólu jasně vidět. Dobře fungující obrana Slovinců je ale nepouštěla do velkých šancí a na řadu tak opět přišla hra bez brankáře. Tentokrát si černý dres oblékl Roman Mareš, ale ani hra v pěti hráčích v poli neznamenala větší šanci. Minutu před koncem ale poslal Alen Fetič míč přímo do běhu Lukáši Rešetárovi, který propálil brankáře. Protože Slovinci nedokázali v necelých šedesáti vteřinách vstřelit branku, mohli na Podvinném mlýně vypuknout postupové oslavy.

Česko - Slovinsko 4:1 (2:1)
Branky: 7. R. Mareš, 12. Kopecký, 27. Gerčák, 40. Rešetár - 3. Pertič. Rozhodčí: Ivanov, Drebužan (oba Ukr.).
Sestavy:
ČR: Gerčák, Žďánský - R. Mareš, Rešetár, M. Mareš, Janovský, Sláma, Havel, Belej, Kopecký, Seidler, Novotný.
Slovinsko: Puškar, Mohorič - Mordej, Grzelj, Osredkar, Pertič, Zorč, Drobne, Čujec, Uršič, Fetič, Rosič
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700