Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 16.10.2020

Jan Křemen, Radim Záruba a Jan Homola jsou v nominaci reprezentačního trenéra Tomáše Neumanna na soustředění v Hodoníně, které bude přípravou před zápasem baráže s Chorvatskem o postup na mistrovství světa v Litvě. V nominaci je hned pětadvacet hráčů. Z nich pojede na soustředění čtrnáct zdravých. 

Zároveň s áčkem byl také nominován záložní tým, který by případně vedl trenér Marek Kopecký. V něm je čtveřice slávistů - David Jošt, Zdeněk Sita, Zdeněk Sláma a Jan Žežulka.

Situace s nemocí covid-19 je nepředvídatelná. "Momentálně žádáme vládu o výjimku, abychom mohli od 2. listopadu trénovat v Hodoníně a abychom mohli odjet na mezistátní zápas do Chorvatska. Následně budeme hrát 10. listopadu v Brně bez diváků," nastínil program trenér týmu Tomáš Neumann. Zároveň ale dodal: "Variant pro odehrání či neodehrání může být mnoho. Mohou se zavřít hranice, může se hrát třeba jen jeden zápas na neutrální půdě. My však musíme být připraveni na všechno. V dnešní době nelze říct nic na sto procent."

Z pětadvaceti nominovaných hráčů pojede na soustředění jen ten, kdo bude negativní na covid-19 a bude zdravý. "Všech pětadvacet náhradníků musí být připraveno kdykoliv přijet. Budeme postupovat stejně jako fotbalová reprezentace. Otestujeme první pětadvacítku. Z nich následně uděláme čtrnáctku hráčů, která pojede do Hodonína. Definitivní bude test v Chorvatsku od UEFA. Pokud tam bude někdo pozitivní, povoláme hráče na poslední chvíli. Může se v nejhorším případě stát, že domácí odvetu odehraje druhé mužstvo," vysvětlil Neumann.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700