Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.2.2020

Reprezentační přestávka skončila a všichni slávisté se vrátí zpátky k trénování ve svém klubu, kde se budou připravovat na nejbližší zápas ve VARTA futsal lize, kterým bude domácí duel proti ERA-PACKu Chrudim v pátek 14. února. Hráče z týmu U19 čeká Final Four již tuto neděli v Heřmanově Městci. Podívejme se, jak se reprezentačním týmům se slávisty vedlo.

Češi vybojovali postup do baráže
Česká reprezentace s Radimem Zárubou v kvalifikaci FIFA World Cup 2020 v Litvě obsadila v brněnské skupině druhé místo a o postup si to rozdá v dubnu (9. a 12.) s Chorvatskem. Češi porazili Slovinsko (3:1) a Rumunsko (4:0), ale nestačili v posledním zápase na Kazachstán (2:5). Během druhého hracího dne měli i smůlu, když se Kazachstán zachránil od vyřazení v duelu se Slovinskem až v poslední minutě. Jinak by už se Češi mohli radovat z postupu na šampionát.

U21 proti Francii – prohra a výhra
Česká U21 s Janem Žežulkou se utkala dvakrát s Francií. Úterní prohru 3:6v Kadani, dokázali svěřenci Marka Kopeckého svým soupeřům oplatit ve středu v Lovosocích, kde vyhráli 2:1.

Srbsko do baráže proti Finsku
Srbsko s Marko Radovanovičem a bývalým slávistou Markem Pršičem musí také do baráže, ve které se utká s obrovským překvapením kvalifikace Finskem, které vyřadilo Itálii. Srbové ale postoupili z hodně silné skupiny, kterou vyhrálo Španělsko, nechali za sebou Francii a Ukrajinu.

Slovensko z těžké skupiny jen s jedním bodem
Těžkou pozici měli Slováci, za které tentokrát nenastoupil Martin Směřička, ani Marek Karpiak. Ve skupině s domácím Chorvatskem, Ruskem a Ázerbájdžánem uhráli bod za remízu s posledně jmenovaným týmem. V kvalifikaci tak končí a mohou se chystat na boje o UEFA EURO.

Severní Makedonie do baráže UEFA Futsal EURO
Makedonci s Igorem Leovskim a bývalým slávistou Ivanem Krstevskim nejprve doma ve Skopje porazili Wales 1:0, pak ale prohráli s Norskem 1:2, takže musí do baráže, jejíž los se teprve uskuteční. Účastníci Elite Round kvalifikace mistrovství světa, jako jsou výše zmínění Češi a Srbové, mají postup do kvalifikační skupiny zajištěný.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700