Autor: Ondřej Zlámal Foto: Radek Klier   Vloženo dne: 20.12.2018

Česká reprezentace U21 prožila hodně zajímavý závěr roku, když ve dvou zápasech změřila síly s jedním z nejlepších týmů své kategorie - Ruskem. Výsledkově v úterý na Kladně ani ve středu v Plzni neuspěla, přesto se představila velice sympatickým výkonem, hrála náročný futsal s vysokým presinkem a osobní obranou po celém hřišti.

Ve výběru trenéra Marka Kopeckého se představili hned tři slávisté. Daniel Klíma vstřelil v obou zápasech branku, navíc měl v druhém zápase obrovskou šanci, při které nastřelil tyčku. Daniel Hájek nastupoval v základní čtyřce a v obou zápasech dostal hodně prostoru. Jan Žežulka byl povolán až v průběhu středy a naskočil do druhého zápasu v jeho samotném úvodu, kdy zranění oka neumožnilo pokračovat brankáři Michalu Hůlovi.

Český výběr v obou zápasech doplatil na neproměňování šancí, Rusové v rozhodujících momentech prokázali v koncovce velkou ostřílenost. Zejména ve druhém zápase museli být čeští hráči zklamaní, po té, co stáhli ruský náskok na 2:2, měli řadu šancí na to jít do vedení, místo toho ale inkasovali.

Přesto dvě prohry se špičkovým soupeřem nemohou zkazit dojem z velice vydařeného roku, ve kterém svoji roli sehráli také mladí futsalisté Slavie.

„Byly to náročné zápasy, ale myslím si, že jsme s Ruskem udrželi krok. Hráli jsme osobní obranu, oni mají výbornou fyzičku, ale myslím si, že jsme se jim v ní vyrovnali. Škoda našich chyb a neproměněných šancí, které nás připravily o lepší výsledky,“ zhodnotil utkání Daniel Klíma.

Podobně mluvil o soubojích s futsalovou velmocí i Daniel Hájek. „Bylo to hodně náročné, hráli jsme agresivně a vysoko je napadali, myslím si, že se nám to dařilo. Měli jsme víc šancí, bohužel oni ty své dokázali proměňovat.“

Jan Žežulka si po dvou startech za U19 připsal i start za vyšší kategorii. „Jsem rád, že jsem mohl na poslední chvíli zaskočit, jsou to opravdu cenné zkušenosti.“

Se všemi třemi slávisty máme připravené videorozhovory.

U21: Česká republika – Rusko 1:2 (0:1), hráno v úterý v Kladně
Branky a nahrávky: 35. Klíma (Künstner) - 7. Denisov (Ivanov), 29. Denisov (Povarov).
ČR: Němec (Hůla) – Klíma, Zajíček, Buchta, Sznapka, Lidmila, Křivánek, Šarközy, Künstner, Novák, Křemen, Hájek. Trenér Marek Kopecký.

U21: Česká republika – Rusko 2:5 (0:2), hráno ve středu v Plzni
Branky a nahrávky: 24. Klíma (Křivánek), 25. Šarközy - 8. Baluch, 10. Povarov (Epštejn), 32. Vinogradov, 37. Denisov (Ivanov), 38. Vinogradov.
ČR: Hůla (12. Žežulka) – Klíma, Zajíček, Buchta, Sznapka, Křivánek, Šarközy, Künstner, Novák, Křemen, Hájek. Trenér Marek Kopecký.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700