Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 17.12.2018

První zápas na Visegrad futsal cupu v Ostravě má za sebou i reprezentace do 19 let, která v nedělním odpoledním zápase porazila Slovensko 3:0. V utkání se představili také dva futsalisté Slavie, brankář Jan Žežulka vychytal čisté konto a Zdeněk Sita přidal třetí branku.

Brankář Jan Žežulka nám cenné vítězství okomentoval: „Včera jsme odehráli dobrý zápas. Prvních deset minut jsme byli více na míči a kdybychom proměnili své šance, tak jsme mohli vést klidně tři, čtyři nula. Neproměnili jsme je, hra se poté v druhé půlce první půle vyrovnala a Slováci si vytvořili také nějaké šance, ve kterých se mi povedlo zakročit,“ popisuje průběh střetnutí.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili stejně dobře jako do prvního, byli jsme aktivní a vstřelili jsme konečně branku. Pak se zas hra vyrovnala a přišla pasáž, kdy Slováci byli i lepší na balonu než my. Každopádně když si udělali nějakou větší šanci, podařilo se mi jí chytit. Pak jsme přidali ještě dvě branky a jsem rád, že jsme neinkasovali ani v úplně poslední vteřině, kdy soupeř kopal desítku za šestý faul.“

Své svěřence pochválil také trenér Martin Brůna: „Kluky musím pochválit za předvedenou hru po většinu utkání, ale bohužel jsme se nechali unést velkým množstvím šancí a naší aktivitou a neudrželi jsme koncentraci do defenzivy po celé utkání, což je velká škoda. Kluci dnes pracovali dobře a vítězství si zasloužili.“

U19: Česká republika - Slovensko 3:0 (0:0)
Branky a nahrávky: 26. Buchta (Slepčík), 34. Zajíček (Buchta), 38. Sita (Dziuba).
Sestava ČR: Žezulka (Lecjaks) - Slepčík, Buchta, Zajíček, Havrda - Dziuba, Krakovčík, Blahuta, Sita - Balog, Tykal, Štanglica, Nečas. Trenér Martin Brůna.

U19: Česká republika - Maďarsko 3:0 (1:0)
Branky: 18. Štanglica (Buchta), 22. Buchta (Nečas), 33. Krakovčík.
Sestava ČR: Lecjaks (Žežulka) - Slepčík, Balog, Buchta, Zajíček, Blahuta, Dziuba, Krakovčík, Tykal, Havrda, Štanglica, Nečas, Sita. Trenér Martin Brůna.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700