Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.9.2017

Česká futsalová reprezentace si udržela naději na postup na UEFA Futsal EURO proti favorizovanému Srbsku i přes domácí porážku 3:4. Odveta, kterou bude sledovat několik tisícovek diváků v hale v Niši však bude hodně náročná. Trenér Tomáš Neumann po prohře v Chomutově nehledal žádné výmluvy. „Takové zápasy bohužel hrajeme jednou za rok.“

Čím si vysvětlujete výpadek na začátku druhého poločasu, během kterého si Srbové vypracovali tříbrankové vedení?
Byla v tom nekoncentrovanost. Chtěli jsme hrát svoji hru, přizpůsobili jsme tomutaktiku, kterou jsme vydrželi držet celý poločas. Bohužel jsme zazdili mnoho šancí. Dostali jsme branku na 1:2 a najednou jsme je začali honit po celém hřišti a to byla voda na mlýn pro Srby. Až po timu a vrátili se k naší původní hře, tak jsme začali být nebezpeční a dali jsme dva góly. Cením si toho, že mužstvo to nepoložilo ani za takového stavu a rvalo se dál. Po poločase prohráváme 3:4, v Srbsku se může stát cokoliv a my se tam určitě pojedeme porvat o vítězství.

Co tam bude potřeba udělat líp?
Narazili jsme na skvělé mužstvo, jsou to semifinalisté mistrovství Evropy a my jsme s nimi sehráli vyrovnané utkání. Musíme zlepšit produktivitu a proměňovat šance.

Libor Gerčák držel tým ve hře…
Libor nás podržel, proti takovým mužstvům musíte mít vynikajícího gólmana. I přes naší dobrou obranu se Srbové prosadili. Libor nás několikrát podržel, od toho na hřišti je.
Třeba Drozd měl několik šancí, branku nedal. Dá se to přičíst nezkušenosti?
To je asi to nejhorší, my takové zápasy skoro nehrajeme. V lize určitě ne, bylo vidět, že mezinárodní úroveň je někde jinde, zkušenost v takových zápasech hraje roli. Srbští hráči, kteří nastupují v zahraničních top ligách, to dokázali proměnit. Nám to chybí.

V Chomutově byla dobrá atmosféra, co vás čeká v Srbsku tušíte?
Údajně vyprodaná hala pro čtyři tisíce lidí a to může být dobře. Máme to rádi, pojedeme si to tam užít a pokusit se Srby překvapit.

Česká republika – Srbsko 3:4 (1:1)
Branky a nahrávky: 4. Seidler (Kovács), 33. Cupák (Rešetár), 36. Seidler (Holý) – 13. Kocič, 24. Perič (Kocič), 27. Rakič (Pršič), 28. Perič (Tomič). Rozhodčí: Galante, Malfer (oba ITA). ŽK: Janovský. Diváci: 829.
ČR: Gerčák (Vahala) – Cupák, R. Mareš, Rešetár, D. Drozd – Záruba, Kovács, Seidler, Janovský – Slováček, Vnuk, Holý, Belej. Trenér Tomáš Neumann.
Srbsko: Aksentijevič (Momčilovič) – Perič, Kocič, Simič, Rajčevič – Stankovič, Rakič, Milosavac, Ramič, Tomič, Pršič, Jovanovič, Krstič. Trenér Goran Ivančič.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700