Autor: Text a foto: futsal.fotbal.cz   Vloženo dne: 10.1.2017

Druhé přípravné futsalové utkání České republiky s Chorvatskem se hrálo v úterý večer v Hradci Králové. Vyrovnaný zápas překlopili v závěru na svou stranu Chorvaté a zvítězili 7:3. Mezi střelci branek se objevil také slávista Antonín Hrdina, který byl autorem třetí branky, které dosáhl dorážkou střely Lukáše Rešetára. Další start za reprezentaci si připsali také Ondra Vahala a Ondra Míča.

Gólově zajímavý první poločas rozjeli v 5. minutě Chorvaté. Skóre otevřel Kanjuh. O minutu později už bylo srovnáno, když využil chybu hostující obrany Záruba a tvrdou ranou k tyči vyrovnal. Další šanci chorvatského Kazaziče chytil bravurně na zadní tyči Gerčák. Až ve 13. minutě se Jihoevropanům podařilo českého gólmana překonat. Vedení jim vrátil Matoševič. V 16. minutě platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Kovács nastřelil po trestném kopu tyč a z protiútoku zvýšil na 3:1 pro hosty Postružin.

Závěr první půle však patřil k Čechům. Nejprve ještě Luketin vychytal šanci Vnuka, ale v 17. minutě zahrál Koudelka rohový kop na Záruba, který z voleje překonal chorvatského gólmana – 2:3. Vyrovnání se český celek dočkal minutu před koncem. Rešetárův nástřel uklidil do chorvatské sítě nadvakrát Hrdina – 3:3.

Na začátku druhé půle zastoupil Koudelka opět na brankové čáře Gerčáka, když zastavil střelu Kanjuha. V jeho podání se tak stalo již potřetí během obou utkání. Ve 24. minutě už Češi kapitulovali, když se po přihrávce Kanjuha radoval Suton – 3:4. Na další šanci se čekalo do 33. minutě, kdy šli Chorvaté po ztrátě Cupáka dva na jednoho. Horvat udělal kličku Gerčákovi, ale naštěstí pro domácí netrefil prázdnou bránu. Podobně si vedl o chvíli později i Postružin, který se mýlil na zadní tyči.

Češi se do pořádné šance nedostali. Naopak Chorvaté v závěru rozhodli. Nejprve zvýšil z brejku na 5:3 Suton a v poslední minutě potrestal českou power play Matoševič, který překonal vracejícího se Gerčáka – 3:6. Vše završil brankář Luketin, jenže se trefil těsně před sirénou do prázdné české branky. Chorvaté vyhráli 7:3.
Neumann: Rozhodla naše nemohoucnost v zakončení

„Zápas byl podobný jako v pondělí,“ začal s hodnocením trenér českého celku Tomáš Neumann a pokračoval: „Nebyli jsme důrazní, zejména v zakončení. Dostali jsme se do spousty šancí, které jsme nebyli schopni proměnit. Kdežto Chorvaté jsou schopni proměnit každou šanci. Jejich kvalita ve finální fázi je mnohem lepší než ta naše.“

Byla pro výsledek klíčová trefa na 5:3? „Nemyslím si, že rozhodl gól na pět-tři. Rozhodla naše nemohoucnost v zakončení. Nedostali jsme se do vedení, i když jsme šance měli. Finální přihrávku jsme pokaždé řešili špatně. Místo, abychom z toho dávali jasné góly, tak jsme se dostávali psychicky dolů,“ dodal Tomáš Neumann.

Česká republika – Chorvatsko 3:7 (3:3)

Branky: 6. Záruba, 17. Záruba (Koudelka), 19. Hrdina (Rešetár) - 5. Kanjuh (Postružin), 13. Matoševič (Suton), 16. Postružin (Perišič), 24. Suton (Kanjuh), 37. Suton (Perišič), 40. Matoševič (Luketin), 40. Luketin. Rozhodčí: Cílek - Lasch. ŽK: Kazazič (Chor.). Diváci: 400.

Česká republika: Vahala (Gerčák) – Cupák, Rešetár, Hrdina, Kovács – Záruba, Koudelka, Vnuk, Slováček – Míča, Holý, D. Drozd. Trenér Tomáš Neumann.

Chorvatsko: Jukič (Luketin) – Kanjuh, Grbeša, Perišič, Cvjetkovič, Kazazič, Matoševič, Suton, Postružin, Pandurevič, Horvat. Trenér Mato Stankovič.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700