Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 13.12.2015

Zaplněná chomutovská hala odcházela v neděli večer zklamaná. Český futsalový tým už před zápasem věděl, že nemůže být první, a na druhé místo mu stačilo v posledním duelu kvalifikační skupiny o postup do baráže MS 2016 remizovat. To se však nestalo. Češi podlehli Slovincům 2:3.

Český tým začal lépe než Slovinci a ve dvou dobrých příležitostech se ocitl Michal Seidler, ale ani v jednom případě netrefil branku. V dalších minutách však byli nebezpečnější Slovinci. V 9. minutě předvedli hosté pěknou kombinaci a po přihrávce Čujece skóroval R. Mordej – 1:0. Zaskočení Češi se nemohli dostat do zakončení a inkasovali podruhé. Ve 14. minutě vybojoval míč Osredkar, narazil si s Čujecem a poslal míč neomylně do české branky – 2:0. A to ještě o tři minuty později zachránil český tým Záruba, když Vrhovec střílel už do prázdné brány. Závěr první půle se Čechům naštěstí povedl. Více aktivity přineslo vyfaulování hostí na Romana Mareše a desetimetrovou penaltu proměnil jeho bratr Michal Mareš – 2:1.

Výborný nástup si domácí celek přenesl i do druhé půle. Po necelých dvou minutách přihrál Novotný středem na volného Michala Mareše a ten svým druhým gólem v zápase srovnal na 2:2. Remízový stav vydržel jen čtyři minuty. Neúnavný Osredkar, který téměř neslezl z palubovky, zužitkoval přihrávku Fetiče a z brejku vrátil Slovinsku vedení – 3:2. Češi se v závěru snažili o vyrovnání. Čtyři minuty před koncem měl tutovku Rešetár, ale jeho rána bodlem skončila jen těsně nad bránou Alena Mordeje. Branku nepřinesla ani závěrečná power play domácího celku, a tak se z postupu do baráže radoval tým Slovinska.

Slovinci dokázali využít přečíslení, hledal příčiny Bartošek

Příčiny porážky rozebral trenér českého týmu Vlastimil Bartošek: „Rozhodl fakt, že jsme dostali góly po vlastních chybách. Pokaždé jsme šli do útoku a Slovinci nás trestali z brejku. V několika šancích soupeře nás podržel brankář Libor Gerčák. Příčina všeho byla, že jsme dostávali zbytečné góly.“

Vyrovnat na 3:3 se Čechům nepodařilo. „To už je o štěstí,“ pokrčil rameny Bartošek a navázal: „Nejvíce mě mrzí obdržené branky. Soupeři chodili tři na dva, což není neřešitelné. Šli jsme někdy až zbytečně do přihrávky, ale Slovinci pak pokračovali dva na jednoho a dokázali to využít. Tím jsme si zápas prohráli.“

Poprvé od roku 2000 bude Česká republika chybět na mistrovství světa. "Moc nás to mrzí, ale nedá se nic dělat. Komplikace před únorovým závěrečným turnajem EURO to není. Máme dostatečně zkušený tým. Kluci se oklepou a na Evropu pojedeme s čistou hlavou,“ slíbil trenér Bartošek.

Slovinsko – Česká republika 3:2 (2:1)
Branky: 9. R. Mordej (Čujec), 14. Osredkar (Čujec), 26. Osredkar (Fetič) – 19. M. Mareš (pk), 22. M. Mareš (Novotný). Rozhodčí: Ivanov (RUS), Flores (ESP). ŽK: Širok - Cupák, Seidler, Rešetár. Diváci: 1200.
Slovinsko: A. Mordej (Puškar) – R. Mordej, Čujec, Osredkar, Vrhovec – Fideršek, Širok, Hozjan, Fetič, Štendler, Sovdat, Bratič. Trenér Andrej Dobovičnik.
Česká republika: L. Gerčák (Vahala) – Záruba, Kovács, Seidler, Belej – Cupák, Novotný, R. Mareš, Rešetár, Hrubý, Holý, M. Mareš, Sláma. Trenér Vlastimil Bartošek.

Francie – Kazachstán 2:4 (1:2)
Branky: 15. vlastní (Leo), 34. Hamdoud – 1. Nurgozhin, 16. Zhamankulov, 25. Douglas, 40. Nurgozhin. Rozhodčí: Barton (MKD), Cachia (MLT). ŽK: Leo, Grebonos, Zhamankulov (vš. KAZ). Diváci: 350.
Francie: Y. Mohammed (Durot) – Ramirez, Aigoun, A. Mohammed, Gasmi – Durot, Gallouze, Bensaber, Hamdoud, Kebe, N´Gala, Alla. Trenér Pierre Jacky.
Kazachstán: Higuita (Shamro) – Leo, Yesenamanov, Nurgozhin, Douglas – Grebonos, Zhamankulov, Pengrin, Suleimenov, Dovgan, Pershin, Taku. Trenér Cacau.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700