Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 17.3.2015

Těsně před odjezdem do Slovinska na kvalifikaci o Mistrovství Evropy 2016 měli doktoři české futsalové reprezentace napilno. Kvůli horečkám musel tým opustit brněnský Radim Záruba. Místo něj do Slovinska pojede teplický Michal Salák.

Nemoc zastihla český tým na přípravě v Hodoníně. „Spíše bojujeme s virózami. Snažíme se dát kluky dohromady. Radim Záruba měl horečky a místo něj pojede na kvalifikaci Michal Salák, který se k týmu připojil v úterý večer. Problémy měl i kapitán Lukáš Rešetár. Snažíme se kluky rozdělit a dát se do kupy,“ přiznal trenér českého týmu Tomáš Neumann.

Po soustředění v Kadani se český tým věnoval v Hodoníně už je hře. „Tréninky byli zcela herní. Už jen ladíme standardní situace. Hráli jsme i modelový zápas s domácím Hodonínem,“ popisoval Neumann, „Snažíme se dostat do pohody. Hlavně bojujeme se zdravím. Naším největším soupeřem je v tuto chvíli epidemie.“

Michal Seidler v rozhovoru řekl, že atmosféra v týmu je parádní. Myslí si to i trenér? „Nálada v týmu je jinak dobrá. Atmosféra je zcela v pořádku,“ souhlasil Neumann a přiznal, že aktuální informace o Francouzích, středečnímu soupeři Čechů, nesháněl: „Informace z táboru prvního soupeře nemám. Soustředíme se sami na sebe. Pro nás je důležité, abychom podali co nejlepší výkon. Pokud se tak stane, budeme úspěšní.“

A co může český výběr od středečního soka očekávat? „Francie hraje velmi dobře. Dokáže přidržet míč a často mění rozestavení z tři-jedna na čtyři-nula. V tom jsou Francouzi velmi nebezpeční. Jsou i futsalově vyspělí, v jejich zemi jde náš sport ohromně nahoru. Mohli jsme možnost se o tom přesvědčit i v UEFA Futsal Cupu, kde francouzský mistr porazil Chrudim,“ připomněl Tomáš Neumann.

V úterý dopoledne tým odcestoval do Slovinska, kde ještě absolvuje dva tréninky. „V úterý od šesti hodin máme ve Slovinsku trénink. Ve středu dopoledne nás čeká ještě jeden a večer jdeme na Francouze,“ zdůraznil šéftrenér české futsalové reprezentace.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700