Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 8.12.2013

Do finále Final four Poháru FAČR postoupilo jako první pražské Benago, které v sobotním utkání porazilo v kadaňské hale rivala ze Slavie 5:2. Slávisté byli na začátku utkání nebezpečnější. A. Hrdina nastřeli po standardní situaci břevno a ve 4. minutě už Novotný svůj únik proměnil – 0:1. Jenže Benago zabralo a během minuty skóre otočilo. Nejprve vrátil Altoumi balon před bránu Váňovi a ten srovnal. Poté šel důrazně za balonem Douglas a nadvakrát skóre otočil. Další branky padaly až ke konci první půle a zápas byl rozhodnut. Lištván ve skluzu zvýšil na 3:1 a poločasové skóre 5:1 stanovil dvěma trefami Rodek. Po přestávce Benago šetřilo síly a nechalo Slavii tvořit. Sešívání několikrát ohrozili Kudrnovu branku, ale gól přišel až v 35. minutě, kdy se při power play trefil Vandas – 5:2.
 
„Klíčové byly naše rychlé branky,“ říkal po utkání Jan Lištván z Benaga, „Vedení soupeře jsme rychle otočili. Branky se nám podařilo vstřelit po rychlých brejcích. Vyšlo nám to, co jsme si řekli v kabině.“ Ve druhé půli se Benago šetřilo. „Bylo to i trochu vidět,“ usmíval se hráč s číslem 21 a pokračoval: „Zápas jsme dohrávali, aby nám zbyly síly na nedělní finále. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce.“
 
A co si Lištván myslí o druhém semifinále? „Myslím si, že naším soupeřem bude Chrudim. Vždy je nějaká šance, i když je malá. O výhru se popereme. Nedáme svou kůži lacino,“ slíbil Jan Lištván.
 
Ve slávistickém dresu byl vidět Pavel Novotný, který dal svému bývalému klubu gól. „Prvních deset minut jsme hráli dobře odzadu. Vedli jsme a hrálo se dobře. Pak jsme začali dělat chyby a také se ukázala síla Benaga. Povedlo se jim vše, na co sáhli. Skóre dokázali otočit během minuty. Pak už to bylo z naší strany špatné,“ říkal autor úvodního gólu Final four. 
 
„Final four je dobré vyvrcholení,“ říkal k systému soutěže Novotný, „Sejdou se čtyři týmy a přijde hodně lidí. Je to lepší, než kdyby se hrálo třeba v Praze, tam by tolik diváků nepřišlo. Diváci viděli určitě atraktivní utkání.“

Daniel Kolman: "Benago bylo v tomto utkání lepším týmem, a gratuluji mu k zaslouženému vítězství. Utkání jsme si prohráli sami, nedisciplinovaností nejzkušenějších hráčů."
 
FC Benago Praha – SK Slavia Praha 5:2 (5:1)
Branky a nahrávky: 6. Váňa (Altoumi), 7. Douglas, 17. Lištván (Štverák), 17. Rodek, 20. Rodek (Brahimi) – 4. Novotný, 35. Vandas. 
Rozhodčí: Lasch – Nagy. ŽK: Filinger, Novotný (SKS). Diváci: 20. 
Benago Praha: Kudrna (Vahala) – A. Simitči, Rodek, Douglas, Hoxha, Lištván, Brahimi, Altoumi, Štverák, Kvíčala, Váňa. Trenér Beni Simitči. 
Slavia Praha: Kučera (Krajč) – M. Brychta, Žampa, Eisenreich, A. Hrdina, Vejvoda, Filinger, Vandas, Novotný, M. Hrdina, Krátký, Blasco, Matějka. Trenér Jiří Baborák.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700