Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 5.10.2021

Stejným výsledkem jako před dvěma lety porazila Slavia FC SAPA Praha ve finále pražské části Poháru SFČR – 8:1. V prvním poločase ale hosté domácímu favoritovi statečně vzdorovali, vytvářeli si šance a inkasovali jenom jednou. Po přestávce se naplno projevila převaha sešívaných. Po více než pěti letech se do akce vrátil také Mario Vozár, který zaskakoval za zraněného Adama Vondráčka.

Jediným střelcem v prvním poločase byl nakonec Dominik Ostrák, který po Brychtově přihrávce prostřelil brankáře Nguyena, který se ale v zápase prezentoval celou řadou dobrých zákroků. Několikrát se ovšem musel vytáhnout také Marek Karpiak na druhé straně. Po přestávce už slávisté své šance proměňovali, dvakrát se trefili Jan Křemen a Zdeněk Sláma, jednou Martin Brychta, Antonín hrdina a také Igor Leovski. Za hosty nakonec Maria Vozára, který odchytal posledních deset minut, překonal Tvan Huy Huh.

Komentáře po utkání:

Mario Vozár (Slavia):
„Soupeř se prezentoval velice sympatickým výkonem, mají šikovné hráče a myslím si, že by mohli hrát i ve vyšší soutěži. Ze začátku jsme museli přidat hodně na tempu, abychom zápas ovládli. A jaký byl můj návrat? Já jsem spíš už na to trenérství, jsem tu jako záskok, a doufám, že se na hřiště už nedostanu.“

Marek Látal (SAPA): „První polovina byla od SAPY výborná, Slavia měla i v některých pasážích problémy to uhlídat, ale v druhé půli se ukázala kvalita Slavie naplno. Pohár je kvůli zážitku, je to možná trochu škoda, že všechny ligové týmy nejsou automaticky nasazené, aby ty z nižší úrovně měly šanci se do celostátní soutěže také podívat.“

SK Slavia Praha – FC SAPA Praha 8:1 (1:0)
Branky: 17. Ostrák (Brychta), 31. Hrdina (Leovski), 37. Leovski (Hrdina), 36. Sláma (Brychta), 37. Brychta (Leovski), 38. Křemen (Homola), 47. Sláma (Ševčík), 50. Křemen (Hrdina) – 39. Tvan Huy Huh (Nguyen)
Slavia: Karpiak (35. Vozár) – Brychta, Vaktor, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola, Daniel, Hrdina, Ostrák, Křemen

Celostátní část Poháru SFČR se losuje 6. října a je možné ho sledovat facebookové stránce svazu futsalu od 10:30 živě. Slavia je v západní části losu a bude hrát proti jednomu z následujících soupeřů:

KOŠ A - ZÁPAD
AC Sparta Praha (1. liga, obhájce 2019)
Svarog FC Teplice (1. liga, finalista 2019)
SK Slavia Praha (1. liga, Praha)
SK Olympik Mělník (1. liga, Středočeský kraj)
Boca Juniors Krupka (2. liga, Ústecký kraj)
FC Démoni Česká Lípa (1. liga, Liberecký kraj)
Termiti Loket (KP, Karlovarský kraj)
SK Interobal Plzeň (1. liga, Plzeňský kraj)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700