Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.8.2019

Slávisté ve čtvrtek večer splnili svoji povinnost a postoupili do finále pražské části Poháru SFČR, když porazili FC SAPA Praha 8:1. Utkání se hrálo před velice solidní návštěvou, aktivně povzbuzující fanoušky měli v hale oba týmy. Pro hosty se jednalo o první, historické utkání klubu pod novým názvem. Slávisté snaživému soupeři nastříleli branky až po deseti minutách hry, museli překonat velice obětavého protivníka, který hrál s maximálním nasazením a vycházel z organizované obrany. S postupem času se ale projevila jejich technická i fyzická převaha.

O první tři branky sešívaných se postarali Záruba, Jošt, Leovski, čtvrtou přidal ranou z dálky Směřička. Pátý gól byl nejhezčí, trefil se po krásné kombinaci Hájek, kterému nahrál Plíšek. Další branky pak padly v závěru, kdy se prosadil také kapitán Tung Nguyen.

"Byla to velká zkušenost, ze začátku jsme se snažili držet krok, pak ale Slavia nasadila vyšší tempo a už jsme nestíhali," uvedl kapitán SAPA Praha Tung Nguyen. "Možná jsme je trochu znervóznili, ale pak přidali. Byli bychom rádi, kdyby nás dále podporovalo hodně fanoušků, snad nám to vydrží," dodal. "Fanouškům chceme moc poděkovat za podporu!"

"Soupeři přejeme hodně úspěchů v dalšoí futsalové činnosti, děkujeme za férové utkání a těšíme se, že se zase někdy střetneme, třeba na vyšší úrovni," uvedl prezident klubu Daniel Kolman.

Ve finále se Slavia utkání s druholigovými Wizards, utkání musí být odehráno na začátku září. V sobotu se sešívaní představí na turnaji v Bratislavě. 

Slavia Praha - SAPA Praha 8:1 (2:0)
Branky: 11. Záruba (Homola). 22. Jošt (Leovski), 27. Leovski (Jošt), 28. Směřička (Leovski), 37. Hájek (Plíšek), 43. Jošt (Směřička), 46. Směřička (Leovski). 47. Směřička (Jošt)- 50. Tung Nguyen
Slavia: Žežulka (Vondráček) - Směřička, Záruba, Leovski, Hájek, Křemen, Jošt, Klíma, Brychta, Trojan, Plíšek, Pytlíček. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700