Autor: Ondřej Zlámal, foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 11.8.2017

Slávisté splnili roli favorita. V pátek večer v semifinále pražské části Poháru FAČR porazili druholigové Wizards DDM 4:2 a postoupili do finále, v němž se střetnou se Spartou. Dvě branky vstřelila nová posila Vojtěch Turek, po jednom pak přidali Martin Brychta a nový kapitán Jan Homola.

Červenobílí vedli po poločase a aktivním agresivním výkonu 2:0, ale jakoby chtěli napodobit fotbalisty Slavie proti Jihlavě, kteří hráli od 18:00 hodin v Edenu. Dlouho se jim nedařilo bojovnou a dobře organizovanou obranu Wizards překonat. Krásnou hlavičkou to nakonec dokázal slovenský útočník Vojtěch Turek. Také soupeř se nakonec dočkal dvou branek. Slávisté, kteří šli do zápasu přímo z fyzické přípravy, která probíhá bez míče, dramatickou koncovku ale nepřipustili.

Ve druhém poločasu dostali příležitost také navrátilci z loňských hostování Sedláček a Žampa, a také další "sešívané" naděje z juniorských týmů. Velmi dobře se prezentoval brankář Jan Žežulka (2001), který ve druhém poločasu vystřídal Garčára, i Daniel Hájek (1998), posila z HFK Příbram.

Nový trenér Slavie Nenad Veljkovič prožil vítěznou premiéru. "Začali jsme dobře, vyhráli jsme a postoupili. Poslední dva týdny se věnujeme fyzické kondici a síle. S balónem jsme ještě tolik nepracovali. Proto jsme šli do zápasu bez taktické přípravy, jenom jsme se vlastně rozdělili a šli na to. Hráči ale ukázali, že i takový zápas dokáží odpracovat. Hlavní cíl zápasu jsme splnili, jsme ve finále," uvedl pro náš web.

Svůj komentář přidal také kapitán Jan Homola, který nešetřil slovy chvály na adresu soupeře: "Jsem rád, že se první utkání v sezóně zvládlo. Byla to odměna za dva týdny přípravy. Teď už se musíme soustředit na nový týden, kde máme hodně tréninků a v pátek zápas se Slovanem Bratislava. Sezóna se blíží a musíme ke všemu nadále přistupovat na sto procent. Za dnešní utkání musím smeknout před soupeřem. Podali velice sympatický výkon. Přeji jim mnoho úspěchů v nadcházející sezoně."

Finále se Spartou se bude hrát v druhé polovině srpna a pro oba týmy bude mít charakter především závěrečné přípravy před začátkem ligového kolotoče.

Wizards DDM Praha 10 - Slavia 2:4 (0:2) semifinále Poháru FAČR Praha
Branky:
32. Čerbačeský, 39. Tomek - 3. Brychta (Novotný), 4. Homola (Hrdina), 28. Turek (Oliva), 34. Turek (Brychta).
Wizards: 
Koudelka - Čechura, Vobořil, Čerbačeský, Tomek, Ulrych, Imlauf, Dolejška, Čáha, Rathaus, Valenta
Slavia: 
Garčák, Vahala, Žežulka - Brychta, Míča, Hrdina, Směřička, Novotný, Turek, Žampa, Sedláček, Hájek, Homola (C), Oliva. Trenér: Veljkovic
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700