Autor: fkerapack.cz   Vloženo dne: 17.4.2014

Chrudimští futsalisté mají za sebou úspěšnou čtvrtfinálovou sérii proti Slavii a během probíhajícího týdne začne jejich příprava na dalšího soupeře. V semifinále jím bude Benago Praha, což bude mnohem větší oříšek.

S Michalem Marešem jsme se však vrátili ke třetímu zápasu proti sešívaným, který přinesl zajímavou přestřelku. ERA-PACK navíc inkasoval v jednom poločase čtyři branky, což se mu v letošním roce stalo vůbec poprvé. Navíc se tak naposledy událo před pětadvaceti měsíci ve finálové sérii proti Bohemians 1905, kde z toho nakonec byla remíza 5:5.

I Michal Mareš ví, že utkání se favorizovanému ERA-PACKu příliš nepovedlo, žádnou těžkou hlavu si z toho nedělá. Přece jen nejdůležitější je výhra, která znamená postup. „Z jedné strany je kladné, že se nám podařilo postoupit, avšak hra nebyla podle našich představ.“ Přestřelka se jistě musela divákům líbit, na čtyři branky soupeře tu ale rozhodně zvyklí nejsou. „Dozadu jsme dělali velké chyby a v prvním poločase jsme z toho mohli inkasovat nejméně tři góly. Druhou půli jsme začali dobře, avšak poté jsme se přestali koncentrovat a dostávali góly. Obdržet čtyři góly za poločas je opravdu hodně, zpytuje účastník rozhovoru. „To se v dalších fázích nesmí stávat.“

Slavia navíc přivezla do Chrudimi pouze sedm hráčů do pole, před zápasem by si na její výhru vsadil opravdu jen blázen. Sešívaní ale ukázali, že kůži nedávají lacino. Nebo byla příčina na straně mistra? „Neřekl bych, že jsme soupeře podcenili. Všichni hráči se snaží o co nejvíce minut na place. Měli jsme chuť útočit, dozadu se nám tolik nechtělo,“ hledá důvody bláznivého druhého poločasu autor dvou branek z úvodního čtvrtfinálového střetnutí. „Navíc se jednalo již o třetí vzájemné střetnutí během pár dnů, oba celky se dobře znají. Dnes to bylo již takové okoukané, věděli jsme, co od sebe vzájemně můžeme čekat,“ upřesňuje.

Michal Mareš sice v současném kádru Chrudimi nosí přídavek senior, do starého železa ho ale rozhodně řadit nemůžeme. Po svém komplikovaném zranění, které mu zabránilo startovat na UEFA Futsal Cupu v Pardubicích, je zpět ve své předchozí formě a má velkou chuť hrát. „Cítím se dobře, dnes jsem odehrál poměrně hodně minut. Přijdou ale těžší zápasy, takže uvidíme, jak to půjde dál,“ říká osmatřicetilý futsalista.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700