Autor: www.sport.cz, Foto: S.Musílek   Vloženo dne: 22.11.2013

Utkání na Slavii bylo hodně dramatické až do samotného závěru. Hosté sice vedli 1:0, ale Pražané dokázali vývoj utkání těsně před půlí otočit. To samé se však povedlo Nejzbachu na začátku druhého dějství – 2:3. Slavia ještě našla sílu a vyrovnala na 3:3, jenže když potřetí v zápase prohrávala o gól, zvolila hru bez brankáře, kterou nejlépe zužitkoval hostující brankář Libor Gerčák, který ranou přes celé hřiště do prázdné brány zápas rozhodl – 3:5.

„Zápas s Vysokým Mýtem byl relativně vyrovnaný. V první půli byli hosté dravější a agresívnější na míči, díky čemuž měl Nejzbach více šancí. My jsme nehráli dobře v prostoru. Přesto jsme výsledek v závěru první půle otočili a vedli jsme dva jedna,“ zhodnotil první poločas trenér Slavie Jiří Baborák.

Po přestávce slávisté chtěli hrát se zataženou obranou a čekat, co Mýto vymyslí. „Bohužel, během prvních dvou střídání jsme dostali dva góly po chybách zkušených hráčů. Opět jsme museli výsledek dotahovat,“ hlesl Baborák a pokračoval: „Za stavu tři tři jsme opět chtěli počkat na závěr, ale vzápětí jsme znovu prohrávali. Výsledek jsme honili na poslední chvíli. Čtyři minuty před koncem jsme začali hrát power play a patnáct vteřin před závěrečnou sirénou nám dal Libor Gerčák gól do prázdné. Utkání bylo hodně smolné. Opět rozhodly chyby v postavení hráčů a hlavně chyby zkušených hráčů, což mě hodně mrzí.“

Hostující trenér Martin Brychta litoval, že Nejzbach nezvýšil své vedení už v první dvacetiminutovce: „První poločas jsme si rozehráli dobře. Vedli jsme jedna nula, ale nepřidali jsme další góly. Trefovali jsme konstrukci branky místo toho, aby nám to tam padalo. Soupeř nás v závěru poločasu po dvou chybách potrestal a výsledek otočil. Naštěstí jsme skóre hned ve druhé půli otočili ve svůj prospěch. Pak se hrála přetahovaná a za stavu čtyři tři pro nás jsme čelili power play, kterou jsme zvládli. Navíc Libor Gerčák rozhodl pátou brankou přes celé hřiště. Hrál se vyrovnaný zápas s tím, že jsme měli větší štěstí v koncovce.“

SK Slavia Praha - Nejzbach Vysoké Mýto 3:5 (2:1)
Branky: 19. Brychta, 20. Eisenreich, 24. Matějka – 9. Jeníček, 23. Gerčák, 24. Netolický, 27. Netolický, 40. L. Gerčák.
Slavia Praha: Krajč (Kučera) – Matějka, Filinger, Novotný, Eisenreich, Oliva, Brychta, Sop, Hrdina M., Míča, Blasco, Krátký, Vejvoda. Trenér Jiří Baborák.
Vysoké Mýto: L. Gerčák (Molnár) – Sklenář, Michalec, Netolický, J. Gerčák, Münzberger, Bouška, Jeníček, Jiráský, Vladyka, Šabata, Novotný, Brychta, Forgáč, Krátký, Dostál. Trenér Martin Brychta.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700