Autor: iSport.cz   Vloženo dne: 13.9.2013

Není v českém sportu větší rivalské derby, než střet pražských klubů Sparty a Slavie. Nyní vstupuje na futsalovou palubovku. V úterý 17. září ve 20.15 má za asistence České televize historickou premiéru, kterou umožnil vznik sparťanského týmu, když odkoupil soutěž od Torf Pardubice. „Jsem hrozně rád, že takový zápas máme a moc se na něj těším,“ netají spokojenost Otakar Mestek, předseda komise futsalu FAČR. Radost mu poněkud kalí poněkud nešťastný termín: téměř v tom samém čase (20.45) přivítá Viktoria Plzeň v úvodním vystoupení základní skupiny Ligy mistrů anglický Manchester City. „Nedalo se nic dělat, televizní přenosy jsou plánované dlouho předem a také pronájem haly není jednoduchá záležitost,“ povzdechne se Mestek. „Ale věřím, že všichni sparťané a slávisti budou u televizních obrazovek,“ spoléhá na odvěkou rivalitu.

Ta bude provázet i soupeře, byť jde o první střet v historii. „Buší nám v hrudi slávistické srdíčko, to je naše největší přednost,“ ubezpečuje hvězda týmu Petr Oliva, odchovance pražského klubu, jenž byl minulou sezonu na hostování v mistrovském Era-Pack Chrudim. „To se o Spartě říct nedá, to je nový slepenec,“ rýpne si do soka. Kapitán protivníka rekordman v počtu reprezentačních zápasů a gólů Martin Dlouhý to nepopírá. Soubor v rudých dresech je skutečně nově sestavený, vznikl v srpnu. „Na start ligy a derby se připravujeme poctivě, ale tolik nacvičených signálů ještě nemáme,“ přiznává. „Budeme sázet víc na bojovnost a vyhrajeme 4:2,“ hází rukavici. „Nevím kolik, ale vyhrajeme my,“ zvedá ji Oliva.

Přes přímý televizní přenos se očekává slušná návštěva. „Jednal jsem s táborem soupeře a ubezpečili mě, že fanoušci přijdou v hojném počtu a budou povzbuzovat,“ prozrazuje ředitel sparťanského klubu Milan Doruška. Není vyloučené, že se v ochozech objeví i hráči A týmů, aby povzbudili své futsalové kolegy. „My budeme mít jednu legendu přímo na hřišti, Ivo Ulich je stále ve výborné formě,“ tasí Oliva trumf v podobě bronzového medailisty z Poháru FIFA 1997. „Fotbalisty čeká brzy jejich derby, pochopíme, že se budou soustředit na něj,“ říká Doruška, že by nebyl nijak smutný, kdyby nikdo z fotbalistů nepřišel. Futsalové derby každopádně bude událostí.

Celý článek na iSport.cz naleznete zde!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700