Autor: Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 18.2.2013

Teplice se představily v Edenu s brankářem Zyryanovem, mladým a talentovaným Rusem. Kromě nemocného Kaliny chyběl Rus Pachomov, který přestoupil do KPRF Moskva, klubu své domovské vlasti, a také zraněný Rodrigo Taverna. Oslabenou sestavu oproti minulým utkáním posílil Michal Salák. Slavia si v první desetiminutovce vytvořila několik dobrých šancí, dlouho ale Zyryanova překonat nedokázala. Až ve 12. minutě chyboval Kiliján. Hrdina se zmocnil míče a pokořil brankáře Balticflory poprvé – 1:0 pro Pražany. Hosté si těžko vytvářeli šance, přestože měli velkou územní převahu. Druhý gól tak vstřelila opět Slavia. Po brejku překonal nováčka v teplické brance zkušený Ivo Ulich – 2:0. Do konce první půle se už stav nezměnil. Obraz hry? U míče Teplice, Slavia hrála na brejky.

Druhý poločas odstartoval šancí Saláka, Kučeru ale jeden z nejlepších hráčů Teplic překonat nedokázal. Nejblíže střeleckému úspěchu byli „vlci“ ve 26. minutě. Konečný obloučkem pokořil Kučeru, na brankové čáře ale zabránil pohromě slávista Matějka. Na 3:0 pro Slavii zvyšoval ve 30. minutě ve skluzu Sop. To už bylo s Teplicemi zle nedobře. Sice se poté dokázaly dostat při power play do několika slibných šancí, gól ale daly až dvě minuty před koncem Ricardem.

Zápas hodnotí prezident klubu Michal Žák:
„Těžko komentovat takový zápas. Držíme hodně balon, nic z toho ale neuděláme. Měli jsme šance, ale v koncovce to bylo špatné. Pokud budeme takhle hrát, tak nic nevyhrajeme. Gól jsme dali až v power play. Slavia měla, když to přeženu, tři střely a dala tři góly. Prostě jí tam spadlo všechno. Zyryanov, který měl při nemoci Kaliny debut, ale za nic nemůže. Naopak odchytal dobrý zápas a ukázal své kvality. Nemůžu říct, že bychom hráli nějak vyloženě špatně. Hráči se snažili, ale podle mě to nezvládáme psychicky. Musím teď pochopit, v čem je problém. Vzal jsem na sebe, že tým prohrává, v sezoně bylo hodně změn. Vím, že to tak není správné. Teď už je kádr stabilizovaný, ale stále se týmu nedaří. Jsem z toho rozladěný. Navíc nám odešel Danila Pachomov, který dostal nabídku z KPRF Moskva, kde je už Joao Leite, a přijal jí. Je to pro nás oslabení, pro tým to není dobře. V době, kdy má forma před play off vrcholit, tak jde naopak dolů. Je to špatný.“

www.fcbalticflora.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700