Autor: Benago.cz   Vloženo dne: 7.10.2012

"Jsem spokojený, že jsme odehráli zápas s nulou, ale přál bych si více vstřelených branek – alespoň bychom mohli závěr odehrát více v klidu. Šancí jsme na to měli dost. Takhle jsme soupeře zbytečně drželi v naději na lepší výsledek. Přesto jsem nepochyboval, že zápas zvládneme za tři body. Chtěl bych svým hráčům za výkon poděkovat." Diváci viděli v Edenu kvalitní futsal, ke kterému přispěla aktivní hrou i domácí Slavia. Její ofenzivní snažení však většinou končilo na vlastních nepřesnostech, na kvalitní defenzívě Benaga nebo na Marešovi v hostující brance.

Benago hrálo trpělivě a hned v první minutě předvedlo soupeři, že přijelo hrát do Prahy aktivně. Lištvánova akce ale zůstala nevyužita. Poté se hra přelévala od brány k bráně a diváci se nenudili. Do větších šancí se ale dostali hosté. Po té největší z 8. minuty nastřelil zručský Azem Brahimi tyč. Domácí mohli vystrčit růžky po deseti minutách hry. Benago obléhalo slavstickou bránu, odražený míč se ale dostal až na polovinu hřiště za hostující obranu, kde před rozběhnutým Wojnarem hasil nebezpečí gólman Mareš. Krátce na to mohli jít hosté zásluhou Brahimiho do vedení. Brahimi byl v této fázi zápasu nejnebezpečnějším hráčem Benaga a za další minutu už dokonce překonal domácího gólmana, toho ale na brankové čáře zastoupil Sop, který se štěstím poslal míč mimo tři tyče. V poslední minutě první půle měl na noze gól také Marcel Rodek, ale nadvakrát se nedokázal prosadit.

Druhý poločas nemohl začít pro Benago lépe. Petr Váňa využil svou postavu, dva metry od levé tyče se obtočil kolem svého strážce, přes brankáře Kučeru posunul k tyči míč volnému Brahimimu a ten poslal balón do opuštěné brány – 0:1. Ve 23. minutě utekla za obranu soupeře nová akvizice Benaga, ex-slavista Michal Holeček. Postupoval sám na brankáře, ale byl zezadu stažen Matějkou. Pak měl gól na kopačce domácí Míča, Mareše ovšem nepřekonal. O chvíli později trefil Holeček tyč slavistické branky. Konstrukci orazítkoval také Rodek, jehož střela se od levé tyče odrazila do pravé a ven z brány. Domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale defenziva Benaga byla spolehlivá. Navíc se směrem dopředu stále více rozehrával Michal Mareš, jehož druhému startu ve zručském dresu by slušel gól, ale pohotový volej, po dlouhém výhozu svého jmenovce v bráně, poslal mimo tři tyče a při dalším pokusu trefil pouze bránícího hráče. Dlouhý výhoz z brány za obranu soupeře dostal také Holeček. Domácí gólman Kučera proti němu vyběhl, Holeček ho sice obstřelil, míč ale skončil těsně vedle tyče.

Zhruba tři minuty před koncem se domácí trenér Brychta rozhodl pro power-play. Jeho svěřenci ji ale neodehráli dobře. Rozehrávka postrádala nápad a moment překvapení, a tak hosté odolávali. Minutu před koncem se domácím přece jen podařilo zručskou defenzívu překonat, důležitý zákrok ale předvedl gólman Mareš. Tečku za zápasem udělal pokus Rodka přes celé hřiště, který ovšem změnu skóre nepřinesl.

Trenér Beni Simitči: „Divákům se zápas musel líbit. Slavia hrála lépe, než jsem čekal. Naše hra ale působila mnohem kompaktněji a týmově. Jsem spokojený, že jsme odehráli zápas s nulou, ale přál bych si více vstřelených branek – alespoň bychom mohli závěr odehrát více v klidu. Šancí jsme na to měli dost. Takhle jsme soupeře zbytečně drželi v naději na lepší výsledek. Přesto jsem nepochyboval, že zápas zvládneme za tři body. Chtěl bych svým hráčům za výkon poděkovat.“
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700