Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 14.6.2009

Futsalisté mladoboleslavského SELPu zřejmě změní dres. Všichni. Příští rok se převléknou do červenobílého trika s hvězdou. Středočeský klub by totiž rád fungoval v Edenu jako Slavia Praha. "Zatím je předčasné o tom mluvit. Vše musí ještě schválit valná hromada sportovního klubu Slavie, pod kterou spadá i fotbal. Ta se sejde 19. května," říká Daniel Kolman, prezident SELPu. "Byli bychom rádi, kdyby nás přijali pod svou střechu. Ale zatím není nic jisté." Mladá Boleslav vybojovala v uplynulé ligové sezoně čtvrté místo a jen těsně jí unikl postup do finále přes mistrovskou Chrudim.

Pro Středočechy to byl úspěch. Proč se tedy chtějí stěhovat? Důvodů je několik. SELP je pražský klub. Před dvěma lety vybojoval v hlavním městě postup do nejvyšší soutěže jako Sokol Vysočany, kde stále zůstává zázemí i mládež.

"V Praze je z diváckého pohledu malý zájem o menší sporty. Chtěli jsme to zkusit jinde a přešli jsme do Boleslavi. Tam se to ale moc nezlepšilo. Jsme zklamaní," přiznává Kolman.

"Nevychází nám vstříc ani město, z jehož strany je o futsal malý zájem. Nemůžeme pořádně trénovat v hale, v níž hrajeme." Dalším důvodem stěhování je prestiž Slavie. "Nastupovat za klub, který má takovou tradici, je čest. I hráči to tak berou," dodává Kolman, který si od změny slibuje i lepší marketingové zajištění. "Partneři se budou hledat daleko snáz, což znamená, že budeme mít víc prostředků na kvalitní hráče," vysvětluje boleslavský prezident.

Vedení klubu plánuje úzkou spolupráci s fotbalovou Slavií. "Rádi bychom organizovali společné akce a marketingově si pomáhali. O hráčské výpomoci asi nemůže být moc řeč, futsal je přece jen jiný sport.

I když nepochybuji, že techničtí hráči, jako je Tijani Belaid, by to zvládli s přehledem. Ale spíš uvažujeme o fotbalistech, kteří končí kariéru," naznačuje své plány Kolman.

Takto získal Iva Ulicha, bývalého fotbalistu Slavie a reprezentace, který dnes patří k oporám týmu. V budoucnu by se mohla v kabině SELP objevit další zvučná jména. "Nechceme po letošní sezoně usnout na vavřínech. Příští rok bychom rádi porazili Chrudim v semifinále třikrát, ne jen dvakrát."

Článek na iDnes.cz naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700