Autor: iDnes.cz   Vloženo dne: 21.9.2011

Vysokomýtský Nejzbach jako jediný klub Chance Futsal ligy z Východních Čech začínal v pátek večer sezonu venku. Na palubovce pražské Slavie. Handicap to pro něj ale nebyl, zvítězil poměrně jednoznačně 6:1. "Ten rozdíl zase nebyl tak veliký," hodnotil utkání v Praze střízlivěji trenér futsalistů z Mýta Roman Páral, "dva góly jsme dali až ve chvíli, kdy Slavia zkusila powerplay." Nejzbach vyhrál poločas 2:0, díky gólům Jakuba Gerčáka a následně Zdeňka Dostála z pokutového kopu poté, co jeden z domácích futsalistů zahrál rukou.



"V první půli to bylo hodně vyrovnané. My jsme hráli ze zabezpečené obrany a pro našeho gólmana nebyl problém pochytat střely z dálky. Do výraznější šance jsme je nepustili, dozadu jsme hráli výborně," chválil svůj tým Páral. Ve druhém poločase nechtěli Vysokomýtští působit na palubovce pasivně, i když se Slavia snažila tlačit dopředu. Přesto se Pražané dočkali. Ve 29. minutě snížil domácí Kokeš. Brankář Mýta Libor Gerčák nedokázal reagovat na dorážku předchozí penaltové střely . Pak ale přišla jeho velká chvíle: Zachytil kombinaci soupeře, útočník Michalec zablokoval domácího brankáře Krajče a Gerčák ho přeloboval.



"Libor to umí uklidit do brány při powerplay soupeře, ale takový gól ze hry už jsem dlouho neviděl," podivoval se kouč. Gerčákova branka Slavii omráčila. Do konce zápasu sice další góly padaly, ale jen do její sítě. Zařídili je postupně Semerád a v powerplay Stejskal s Dostálem. Kromě bratrů Gerčákových se tedy o výsledek postaralo trio hráčů, kteří do Mýta zamířili v létě. "Věděl jsem, že to jsou všechno kvalitní futsalisté," uvedl na adresu Dostála, Semeráda a Stejskala trenér Páral. "Zdenda Dostál s Davidem Stejskalem hráli ve čtyřce s Ungerem a Münzbergerem vůbec poprvé, v tomhle složení se nepotkali na ploše ani v přáteláku. Nepochybuji, že to bude čím dál tím lepší," doufá kouč, podle něhož bylo vítězství Nejzbachu nad Slavií naprosto zasloužené. Mýto je po prvním kole na třetím místě tabulky za Plzní, příště hraje s Bohemians.


iDnes.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700