Autor: Prazskydenik.cz   Vloženo dne: 19.5.2017

Na třináctý titul v řadě útočí futsalisté Chrudimi. Nešťastného čísla se (zdá se) ani trochu nebojí. „Nejsme pověrčiví," ušklíbl se na tiskové konferenci předcházející finále útočník mistrů Lukáš Rešetár. „Respektujeme sílu soupeřů, diváci ale uvidí maximálně čtyři zápasy. Vyhrajeme 3:1!" Vedle vyhlášeného kanonýra byste tentokrát nenašli ani zástupce Teplic, ani Benaga, nýbrž slávistu. Přestože lze postup červenobílých označit za senzaci, rozhodně se nehrbil. „Očekávám dlouhou sérii," spekuloval Ondřej Míča. Po semifinálové výhře nad Benagem se sešívaným dostalo přijetí na fotbalovém stadionu. Ovace zaplněných tribun se jim zalíbily a na podobnou cestu by se opět rádi vydali. „Věřím, že po finále zažijeme další euforii. Tipuji výsledek 3:2 pro nás!"

Z BAHNA „NA VRCHOL"

Ať se přihlásí, kdo by si na spanilou jízdu futsalistů z Edenu vsadil na začátku roku. V době, kdy potupně padli (0:4) v derby se Spartou a začínali se bát o účast v play-off. „Pořádná facka a prospěšná," neskrýval Míča.

Slávisté tehdy zaostali za rivaly ve všech činnostech. Především ale… „Přišel kondiční trenér. Naše fyzička šla nahoru. Zásadní změna. Najednou jsme byli všude dřív," líčil univerzál.

Play-off zastihlo Slavii ve famózní formě. Čtvrtfinálová výhra 3:1 nad Plzní: „Byli jsme efektivnější. Šancí jsme si možná vypracovali méně, ale dokázali dávat góly."

Stejné skóre semifinálového klání s Benagem: „Pozice outsidera nám sedí. Soupeři šli do série s pocitem, že se jim nemůže nic stát. A my jim dokázali, jak se mýlí."

Možná i proto čiší z Míči sebevědomí. „ Všichni si myslí, že Chrudim vyhraje. Musí, my ne," spřádal plány borec, jenž má na starosti především defenzivní úkoly. Na urputný boj před vlastním gólmanem přesto nemyslí. „Nesmíme zalézt. Stát na deseti metrech od branky je cesta do pekel. Fyzicky jsme připraveni natolik, že se soupeři dokážeme běhat."

A ještě na jeden aspekt sází. Týmové pojetí. „Žádné individuality neporazí kolektiv," uvedl Míča. Rešetára ale nevykolejil. „Vyzývaly nás už lepší týmy, a přesto jsme odolali," dodal.

Kdo bude mít pravdu?

Prazskydenik.cz David Nejedlý
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700