Vloženo dne: 5.11.2015

Osmé kolo CHANCE futsal ligy má na programu v pátek večer hned pět zápasů. Ten šestý, mezi Helasem Brno a Spartou Praha se dohrává v úterý večer. Všechny zápasy můžete sledovat v textové podobě na webu www.onlajny.cz! Utkání Nejzbach Vysoké Mýto vs. FC Benago Zruč nad Sázavou a Helas vs. Sparta sledujte živě prostřednictvím live sázek na www.chance.cz. Náš klub se představí v Plzní ve sportovní hale s příznačným názvem Slavia...

SK Interobal Plzeň – SK Slavia Praha (pátek 20:00, SH Plzeň-Slavia)

Petr Kučera, trenér Plzně: „V posledním zápase jsme přivezli historicky první bod z Vysokého Mýta a historii chceme změnit i v dalším zápase. Se Slavií jsme totiž ještě nezískali ani bod a to chceme v pátek změnit. Hrajeme doma, a proto nám povinnost velí zvítězit. Slavia před sezónou hodně posílila reprezentanty, takže nás čeká těžká práce, ale kluci svojí kvalitu mají a také už vědí, že hrát se dá s každým. K dispozici budu mít skoro kompletní kádr kromě zraněného Filingera.“

Daniel Kolman, prezident SK Slavia Praha: „Budeme pracovat na tom, aby hráči zapomněli na vyhrané derby. Je potřeba pracovat dál. Čeká nás další těžký zápas. Nějaké hráče máme zraněné z fotbalu, takže přijde malý zásah do sestavy, což není nikdy dobré. Doufám, že se s tím popereme. Dál chceme pokračovat v dobrých výkonech. Plzeň určitě nepodceňujeme. Soupeře neřadím mezi kandidáty na sestup. Jsme si plně vědomi síly Plzně a víme, že nás v Plzni čeká velmi těžký zápas ve všech směrech.“

Na webu soupeře futsalplzen.cz se k utkání objevil také rozhovor s domácím trenérem Kučerou:

V pátek 6.11.2015 přijede do Plzně futsalová Slavia Praha a od 20:00 hodin vypukne již 8.kolo Chance futsal ligy. Slavia v posledním zápase hrála své derby se Spartou a vyhrála. Plzeň přivezla první historický bod z Vysokého Mýta. Oba měli podobný nástup do sezóny. První kola nic moc, ale nyní se oběma týmům daří. Slavia Praha je na 4. místě a Interobal Plzeň na 7. místě. Na několik otázek nejen o zápase se Slavií Praha nám odpověděl trenér Plzně Petr Kučera.

Jak připravuješ tým na zápas se Slavií?
V týdnu jsme se zameřili hlavně na střelbu a jeden trénink jsme věnovali standardním situacím. Věřím, že zápas bude vyrovnaný a budou ho rozhodovat maličkosti.

Na začátku týdne jsi mluvil o tom, že budeš mít všechny hráče k dispozici. Je to tak i nadále?
Bohužel se zdravotní situace kádru změnila a někteří hráči chybět budou. Kdo přesně si nechám pro sebe. Celkově jsme vlastně od začátku sezóny nehráli ještě v úplně nejsilnějším složení a proto se nic dramatického se neděje. Tým naštěstí máme dostatečně široký a vyrovnaný.

Slavia hrála naposledy v televizním utkání v derby se Spartou. Sledoval jsi tento zápas a připravoval jsi se podle toho i na soupeře?
Samozřejmě jsem si zápas nenechal ujít. Slavia hodně před sezonou posilovala, takže jsem výhru nad Spartou očekával. Co se týká výkonu, tak mimo dobrých individuálních představení a poctivé obrany, jsem byl překvapen, že míč také dost nakopávali a nesnažili se moc o kombinaci po zemi.

Zkusíš si tipnout jak to v pátek dopadne?
(Smích) Věřím zlepšené formě mých svěřenců a domácí vyprodané hale a tipuju 4:2 pro Interobal!

V čem vidíš nyní sílu svého týmu a v čem si myslím, že má sílu Slavia.
Slavia jak jsem už naznačil má několik individualit a reprezentantů kteří tým táhnou. Náš mančaft se naopak prezentujeme týmovým výkonem a pro každého chceme být hlavně nepříjemným a neoblíbeným protivníkem který navíc umí praktikovat futsal.

Tým a hlavně hráči mají teď dost nabitý program, protože do všeho hrajete ještě čtvrtfinále poháru FAČR a tento zápas Vás čeká také v listopadu. Pokud by jste tým Wizards Praha porazili dostanete se na Final Four. Což by byl asi největší úspěch klubu v pohárech. Jak vnímáte v šatně hlavně tuto možnost?
Final Four nás láká moc. Krom prestiže by nám přibyly ještě další dva zápasy s těžkými soupeři a to jsou zkušenosti k nezaplacení. Nejdříve samozřejmě nesmíme podcenit zápas s nebezpečným Wizardem. A co se týká programu, hráči vždy raději hrají než trénují a velký fotbal pomalu bude končit. Nevidím v tom žádný problém.

A teď trošku odbočím. Za dva týdny a kousek bude v Plzni ve čtvrtek TV zápas a údajně se v Plzni chystají velké věci? Můžeš nám to trošku přiblížit?
Co vím tak vedení připravuje spoustu soutěží o hodnotné ceny ať už individuální či týmové. Pro nás hráče to bude velký svátek a událost. Snad nás diváci podpoří v hojném počtu i v hale na Lokomotivě a vytvoří tak nový plzeňský futsalový rekord. Podrobnosti k tomuto zápasu se budou jistě ještě objevovat na našem FB či webu.

Chodí na Vás teď spousta diváků a je poslední dvě domácí utkání plná hala. Dokonce se dle sociálních sítí očekává příjezd kamarádů a fanoušků z Německa. Co by jsi chtěl vkázat fanouškům na páteční mač?
Ať dorazí a jsou opět tak parádní jako do teď. My se jim budeme snažit ukázat výkon, aby na nás byla celá hala hrdá a jejich potlesk jsme si zasloužili! Máme v Německu početnou skupinu fanoušků hlavně z toho důvodu, že tam většina z nás působí a tento sport je tam pouze v plenkách a naše německé kamarády futsal moc baví. Náročné to s nimi bude také po zápase (smích), ale moc se na plnou halu těšíme a upřímně divákům děkuji!

Takže všichni v pátek 6.11.2015 od 20:00 hodin do haly Slavia VŠ na zápas 8.kola Chance futsal ligy.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700