Vloženo dne: 14.1.2013

K datu ve kterém je třináctka se většinou vzhlíží s obavami. Pro náš klub i některé konkrétní hráče byla naopak neděle 13.1 šťastným dnem. Prioritou je samozřejmě A tým, a ten dokázal v nervy drásajícím dramatu zdolat v podstatě v přímém souboji o záchranu Torf Pardubice, dvěma brankami až v samotném závěru utkání. Vítěznou branku vstřelil Filinger. Tento renomovaný střelec, na kontě s více než dvěma sty přesnými ligovými zásahy se ve Slavii střelecky trápil a nemohl protrhnout smolné období. Zadařilo se v pravou chvíli. Nás posunul k cennému vítězství, a sám konečně vstřelil gól a ukončil gólový půst.

Do kádru A týmu se již napevno zařadila trojice juniorů Vandas, Antonín Hrdina a Čonka, všichni ročník narození 1995. Ti se po utkání mohli radovat nejen z výhry A týmu, ale i ze zprávy, že výsledky nedělních zápasů soupeřů v juniorské nejvyšší soutěži znamenají postup v kategorii U-18 do únorového Final Four a boje o titul Mistra České republiky. Nás může navíc těšit, že v podstatě celé mužstvo, které tohoto významného klubového úspěchu dosáhlo, může nastoupit v juniorských soutěžích i v příštím roce. Gratulujeme nejen třem jmenovaným, kteří jsou samozřejmě oporami i v tomto juniorském oddílu, ale celému mužstvu a úspěšnému realizačnímu týmu. Fungující komunikace a spolupráce přináší radost všem.

Ve večerních hodinách pak byla zveřejněna nominace na přípravný kemp České futsalové reprezentace do 21 let, a v ní se objevila jména hned čtyř našich hráčů. I pro ně tak byla třináctka šťastným datem. Za své výborné výkony v nejvyšší soutěži byl nominován brankář Martin Kučera, náš současný nejlepší střelec Pavel Vandas, stabilní člen reprezentace do 21 let Ondřej Míča, a mezi náhradníky figuruje další člen našeho áčka Martin Sop.

Pevně věříme, že nejen zase až třináctého budeme z futsalu v temnějším období našeho klubu mít takovou radost, jako tomu bylo včera, v neděli 13. ledna.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700