Vloženo dne: 3.12.2011

K prvnímu vážnému incidentu diváků došlo na Kladně, kdy fanoušci napadli mužstvo Chrudimi. Opravdový "malér" nedlouho poté způsobili naši fanoušci, kteří řádili nejen na zimním stadionu v Chrudimi, ale již cestou z Prahy. To vedlo Komisi futsalu k modifikaci Bezpečnostního manuálu, který přesně a podrobně popisuje, jak mají mužstva při zajištění pořádku postupovat, a kdo je za fanoušky odpovědný.

Ve finále pražské části Poháru FAČR mezi naším týmem a Bohemians byli zbaběle napadeni naši příznivci fanoušky Bohemians. Ti do haly přibližně 10 minut před utkáním nepřišli fandit, ale pouze za účelem napadnout příznivce Slavie. Přímo v hale i jejím těsném okolí zasáhla následně Policie, která i díky kamerovému systému v hale jednoznačně ztotožnila jako agresivní aktéry celého incidentu skutečně fanoušky Bohemians a o to, kdo narušil bezpečnost a pořádek před utkáním a kdo způsobil v hale škodu je jednoznačně prokázané. Bohemians 1905 jako hostující klub na přítomnost fanoušků nijak neupozornil, a dle bezpečnostního manuálu nás nijak neinformoval.

I proto jsme iniciovali DK a žádali pro Bohemians trest a náhradu škody. DK v tomto smyslu nerozhodla, a tak jsme se odvolali k ORK. Ta je tříčlenná a jejím členem je i Jaroslav Svoboda, funkcionář Bohemians. Ten se sice formálně tohoto řízení vzdal, ale.... :)

ORK zamítla v plném rozsahu i naše odvolání. Zabývala se pouze naší náhradou škody, na potrestání hostujícího klubu, za porušení směrnic, jaksi pozapomněla...

Bereme to jako jasný signál, že Bezpečnostní manuál není k ničemu, není potřeba se jím řídit, a fanoušci si při utkáních "venku" mohou dělat "co chtějí". Toto rozhodnutí považujeme za velmi nebezpečný precedens, který se futsalu do budoucna nemůže vyplatit.

Rozhodnutí ORK naleznete zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700