Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 9.5.2011

Nejen díky dění ve fotbalové Slavii dospěla situace v té futsalové do kritického bodu. Proto jsme se toutou cestou rozhodli požádat o pomoc vás, fanoušky SK Slavia Praha. Pomozte nám zachránit futsalovou Slavii, která se nyní nachází v kritické situaci a potřebuje vaši podporu! Mnohokrát jsme se zdravili na tribuně sportovní haly v pražském Edenu, prožili jsme spolu mnoho šťastných i smutných chvil, ale vždycky jsme drželi spolu! Víte, že celý futsalový klub je parta zapálených lidí, pro které je sešívaný dres vším, což mnohokrát dokázala. A nyní potřebuje vaši pomoc!

Vážený fanoušku našeho klubu, vážený fanoušku SK Slavia Praha,

chtěl bych touto cestou moc poděkovat za podporu v loňské sezóně. Dostali jsme se do play-off nejvyšší futsalové soutěže, a i když jsme vypadli ve čtvrtfinále s favoritem favoritů Era-Packem Chrudim, hodnotíme sezónu kladně, neboť si myslíme, že za nelichotivé ekonomické situace celé Slavie, která se samozřejmě velmi dotýká i nás, jsme vybojovali maximum. A to především díky hráčům a trenérům, kteří klubu pomáhali jak mohli, nenechali se rozhodit, investovali své vlastní peníze do fungování klubu, bojovali, a udělali pro Slavii vše, co bylo v jejich silách, ale také vás fanoušků, kteří nás na tribuně neúnavně podporovali v dobách dobrých i zlých, a byli hnacím motorem všeho. Především díky podpoře vás slávistů jsme měli i v nejtěžší době chuť dále pracovat a nic nevzdat, byť jsme měli pocit, že vše je proti nám. Příští playoff dopadne určitě líp. ;-) Ovšem jestli vůbec nějakou sezónu začneme.

Asi nemusím popisovat, co se teď kolem Slavie děje. Budoucnost fotbalové Slavie je nejistá a samozřejmě to vrhá špatné světlo i na ostatní slávistické kluby. Sponzoři odcházejí, a noví nemají zájem. Nedaří se nám již druhým rokem zajistit dostatečné ekonomické zázemí, aby klub mohl fungovat, byť jsme amatérské občanské sdružení, všichni futsal děláme ve svém volném čase po práci nebo škole, jako dobrovolníci, na úkor rodiny a jiné zábavy, a náš rozpočet je samozřejmě například proti fotbalu a hokeji úplně někde jinde. Situace dospěla tak daleko, že pokud chceme slávistický futsal zachránit, musíme si pomoci sami.

A tak nyní pokorně žádáme, aby jste nám pomohli vy, fanoušci a příznivci našeho klubu, fanoušci a příznivci pražské Slavie. Potřebujeme zalepit finanční „díru“ více než 500.000,-Kč (pronájem haly, pořadatelské služby, materiálního vybavení na loňskou sezónu atd.), která vznikla, protože jsme neobdrželi slíbené dotace a bez jejího vyrovnání prostě končíme, nedostaneme licenci pro příští sezónu, jejíž získání nás u příslušných orgánů ČMFS zanedlouho čeká.

Proto jsme se založili Klub Futslávistů. Musíme si prostě pomoci sami, nemůžeme spoléhat na to, že nám peníze zaprší z nebe. A musíme do toho jít společně.

Staň se prosím FUTSLÁVISTOU i ty, a pomoz „sešívanému futsalu“!

Obrátili jsme se již na mnoho subjektů. Ovšem bez pozitivního výsledku. Snažili jsme se udělat maximum, a požádali o podporu všechny kteří nás napadli a byli doporučeni. Bohužel jsme se s ochotou stát se partnerem slávistického futsalu setkali jen minimálně.

Hrajeme teď otevřenou hru, power-play. Do 30.5. musíme uhradit chybějící částku za loňskou sezónu, jinak končíme. Po jejím uhrazení získáme čas pro další jednání s partnery a sponzory, které se chceme pokusit najít i s vaší pomocí, a bude prostor pro zajištění dlouhodobého financování i za účasti a spolurozhodování každého fanouška, který se bude chtít zapojit a podílet se na chodu futsalového klubu SK Slavia.

Jak na to

Máme spoustu hráčů, příznivců a fanoušků. Kdyby každý dal například 1000 Kč, tak to, co chybí za loňskou sezónu, umoříme. Navíc si dar odečteš ze základu daně. Funguje to i jinde. Dáš peníze na záchranu svého klubu, namísto toho, abys je dal státu. A tak trochu ušetříš a má to větší smysl :-).

Ale to je jen začátek. Chtěli bychom jít ještě dál a více zapojit samozřejmě všechny fanoušky do klubu, aby slávistický futsal podporovali dlouhodobě. Popřemýšlej, zda bys mohl navíc jednu odpracovanou hodinu měsíčně darovat slávistickému futsalu.

Důvěra

Založili jsme k tomu transparentní účet. Znamená to, že každý uvidí, kolik přispěl, každý uvidí, kdo a na co peníze vybral a co jsme z toho zaplatili. Hrajeme čistou hru a chceme ji hrát i s každým. Finanční toky může sledovat každý, na stránkách Raiffeisenbank. Náš účet můžeš sledovat přímo zde !

Co mám proto udělat

Registrovali jsme databázi FUTSLÁVISTů. Pošli e-mail na futslaviste@slaviafutsal.cz a dostaneš podrobnou informaci jak postupovat! Řekni o nás ostatním kamarádům. Budeme potřebovat pomoc každého slávisty!

Jakmile od Tebe dostanu email, pošlu ti instrukce jak postupovat, včetně čísla transparentního účtu (můžeš se pak podívat, kdo další přispěl a stal se Futslávistou) a variabilní symbol, abychom poznali, že nás podporuješ právě Ty.

Proč to nejde, že pošlu jen peníze?

Šlo by o veřejnou sbírku a to by trvalo měsíc, než by ji povolili a tolik času nemáme.

Jaký to bude mít výsledek? Co když vybereme víc?

Věřím, že pokud budeme jednotní a sponzoři budou vidět, že slávistický futsal stojí na pevných základech, nejen na dotacích, opět se zapojí. Pokud vybereme peníze navíc, investujeme do příští sezóny, na financování našich mládežnických projektů... prostě vždy do Slavie. Díky transparentnímu účtu každý uvidí, jakou finanční částkou disponujeme, a společně se můžeme rozhodnout, jakým způsobem je použijeme.

Co dál? Co my fanoušci?

Samozřejmě připravujeme i další výhody pro Futslávisty, ale o tom bychom se chtěli poradit s vámi, abychom nevymýšleli něco, o co nebude zájem. Proto připravujeme jednoduchý dotazník, abychom znali tvůj názor, co si představuješ na revanš za tvou pomoc. Teď je ale prioritou záchrana samotné Slavie!

Dotazy

Jde ve sportu o úplně novou věc, jsme úplně první, proto předpokládám, že budeš mít spoustu dotazů. Neváhej a napiš, nebo volej. Mé telefonní číslo i email je v kontaktech uvedeno. Co nejdřív odpovím. Zájem na záchraně slávistického futsalu máme věřím všichni.

Ať se daří. Staň se členem klubu Futslavistů prosím co nejrychleji, abychom stihli připravit další sezónu společně s Tebou. Jde o hodně a čas kvapí. Licenční řízení se blíží, ale já věřím že pro nás Slávisty to dobře dopadne.

Pokud by nám chtěl někdo pomoci i kolem lidí mimo futsal a naše myšlenka se jim líbí, určitě jim o nás řekni, nebo přepošli email. Ať ví, na koho se obrátit! Kdo by se chtěl do pomoci zapojit výrazněji, určitě pro nás jako Občanské sdružení s vlastním IČ není problém připravit dárcovskou smlouvu!

Děkuji touto cesto i Ivo Ulichovi, který se snaží pomáhat nejen na hřišti jako hráč, ale je v podstatě prvním, kdo na náš transparentní účet poslal peníze. Osud žádné Slavie mu totiž není lhostejný!

Takže i vy, kdo máte zájem nám pomoci, pište na email: futslaviste@slaviafutsal.cz !

Pokud bude mít kdokoliv zájem pomoci i jinak klubu SK Slavia Praha FUTSAL, budete chtít probrat detaily fungování klubu, jeho rozpočet a možnosti, jsem k dispozici pro jakákoliv jednání, telefonní číslo 728171713, e-mail dan@slaviafutsal.cz !

 

 

 

 

S úctou Daniel Kolman

Předseda SK Slavia Praha futsal

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700