Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 13.9.2019

Ve druhém kole VARTA futsal ligy zavítá pražská Slavia do Plzně, kde se utká se svým tradičním soupeřem – Interobalem Plzeň. V minulé sezoně se oba soupeři střetli hned pětkrát – nejprve v základní části, kdy červenobílí zvítězili v Plzni 4:0 a pak remizovali doma 3:3, ve čtvrtfinále play-off pak si připsaly tři výhry v sérii, která skončila jednoznačně 3:0.

"V pátek nás čeká tradiční soupeř z Plzně. Víme, jak kvalitní tým domácí Interobal má. Plzeň patří dlouhodobě do TOP 5 týmů ligy. Čeká nás vyrovnané utkání, které budou rozhodovat detaily. Chceme navázat na výhru z prvního kola a na postup v poháru přes Wizards Praha. Věřím, že si do Edenu přivezeme tři body," uvedl před utkáním kapitán Slavie Jan Homola.

Tomáš Vnuk, který se do Plzně vrátil po hostování ve Spartě, očekává vyrovnaný duel. "Plzeň má se Slavií každou sezónu vyrovnané zápasy a takový zápas očekávám i v pátek. Slavia trochu oslabila před sezonou, ale i tak má pořád silný tým, který se s námi bude prát o přední příčky, které jsou důležité především pro postavení v play-off. My musíme tyto zápasy zvládat, pokud chceme hrát o medaile," uvedl odchovanec plzeňského futsalu.

Plzeň v nové sezoně vede trenér Marek Kopecký, bývalý reprezentant a současný trenér národního výběru do 21 let, kde působí už pět let. V prvním kole si Interobal přivezl domů vysokou výhru 9:2 z palubovky Tanga Hodonín. Vnuk zaznamenal hned čtyři branky, dvě přidal další velice zkušený hráč Lukáš Rešetár.

Souboj bude určitě velmi zajímavý pro dvě slávistické posily - Zdeňka Slámu a Jana Křemena, kteří před sezonou přišli do Edenu právě z Plzně.

Zápas můžete sledovat živě na Tipsport.cz a LSTV.cz. Utkání bude komentovat Ondřej Zlámal.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700