Vloženo dne: 25.3.2019

Prezident japonského futsalového klubu Bardral Urayasu, hrajícího nejvyšší ligovou soutěž své země, pan Seigi Kitano, a prezident SK Slavia Praha pan Daniel Kolman, podepsali v Praze Memorandum o vzájemné úzké spolupráci těchto klubů. Seigi Kitano v současné době pobývá v Praze, je hostem klubu SK Slavia, sleduje tréninkový proces, i organizační záležistosti. Z hlediště sledoval v Chrudimi remízu 3:3 s FK ERA-PACK Chrudim, nebo domácí výhru na Bazookou Uherské Hradiště. Po tomto utkání se s týmem účastnil i tradiční slávistické děkovačky. Jako host byl pozván také na fotbalové utkání SK Slavia - FC Sevilla, v osmifinále Evropské ligy, které skončilo slavným vítězstvím sešívaných barev 4:3 v prodloužení.
 
V čem by měla spolupráce spočívat? "Probíráme s panem Kitanem průběžně v rámci jeho pobytu mnoho různých témat. Rozdělil bych je na sportovní a obchodní. Rádi bychom přispěli ke sblížení obou zemí na futsalovém poli. Je pro nás čest, že si klub Bardral vybral pro spolupráci právě Slavii.  Do České republiky přicestují juniorské oddíly Bardral Urayasu a budou se připravovat v Olympijském centru v Nymburku. V rámci juniorských soutěží by za Slavii mohli v příští sezóně nastupovat japonští reprezentanti daných věkových kategorií. Zároveň uvažujeme pro příští sezónu o angažování hráčů z této země, jeden má velké zkušenosti i se španělskou nejvyšší soutěží. Jednáme také o možném angažmá českých hráčů v Japonsku, či turné Slavie v této zemi. Zároveň řešíme i obchodní příležitosti, na obou stranách vidíme velký potenciál a konkrétní možnosti," řekl k podepsání Memoranda Daniel Kolman.
 
Seigi Kitano dodává: "Slavia má velké jméno. Dbá na tradice a připomíná svou slavnou historii. Vím, že se jedná o nejstarší český klub, na který jsou všichni jeho fanoušci, a i ti kteří pro klub pracují a hrají za něj velmi hrdí. Můj přítel Pavel Řehák, který v Japonsku působil, mi situaci na sportovním poli v České republice důkladně popsal. Futsalová Slavia je velmi kvalitní a výborně organizačně fungující klub se zázemím, a já jsem velmi rád, že budeme moci spolupracovat právě s ním."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700