Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 28.9.2018

Druhým soupeřem červenobílých v letošní sezoně VARTA futsal ligy bude nováček soutěže FTZS Liberec. Ve sportovní hale v Harcově se s ním slávisté utkají v rámci třetího kola, výkop je v 19:30. V prvním kole Severočeši utrpěli vysokou porážku 13:1 na Spartě, v tom druhém ale doma překonali po výborném týmovém výkonu Českou Lípu 7:3.

„Jsou to odlišné týmy doma a venku. Musíme chtít hned od začátku prosadit svůj styl hry, hrát ve vysokém tempu s velkým počtem náběhů, což by soupeři nemuselo vyhovovat,“ uvedl trenér Slavie Ivan Božovič před cestou na sever republiky.

Souhlasil s ním i slovenský reprezentant Martin Směřička. „Zápas Liberce na Spartě není pro nás žádným měřítkem, navíc Liberec tam hrál lépe, než výsledek napovídá. Nesmíme nic podcenit, hrát aktivně a vnutit soupeři rychlé tempo hry. Věřím, že to zvládneme.“

Liberecký klub byl založen v roce 2013 a vloni vyhrál 2. ligu Západ a poprvé postoupil do VARTA futsal ligy, která se do města pod Ještědem vrátila po sedmi letech.

„V našem druhém domácím zápase bychom rádi navázali na dobrý výkon proti České Lípě. Víme, že Slavia hodně posílila a má vysoké ambice. My se chceme prezentovat zodpovědným týmovým výkonem a uvidíme na co to bude stačit,“ uvedl před duelem se sešívanými trenér Michael Vacek.

Stejné plány má také jeden z jeho svěřenců Jakub Žoček, který se dostal do ideální sestavy druhého kola.

„Na zápas se Slavií se všichni těšíme, i když víme, že to bude velmi těžký a náročný zápas. Nemusíme se bavit o tom, jakou má Slavia sílu a že v této sezóně rozhodne míří na nejvyšší příčky. My si jdeme zápas všichni užít a na domácí palubovce nedáme soupeři nic zadarmo. Od zápasu očekávám určitě vysoké tempo, protože soupeř je na tom fyzicky opravdu výborně a má vysokou kvalitu hráčů jak technicky, tak i kompaktně jako tým. Doufám, že přijde opět dost lidí, kteří jsou vždy našim šestým hráčem. My se budeme snažit to Slavií co nejvíce zkomplikovat.“

Výkop utkání je v 19:30, průběžné zpravodajství můžete sledovat na našem twitterovém účtu, na webu přineseme tradiční zpravodajství a ohlasy.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700