Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 23.11.2017

Slávisty čekají do konce roku ještě tři utkání - doma s Českou Lípou a derby se Spartou, tím posledním duelem na palubovkách soupeře je páteční měření sil s Helasem Brno. "Bodů už jsme zbytečně poztráceli dost, do konce roku potřebujeme nasbírat alespoň sedm z posledních tří utkání. Vím, že nás na Helasu nečeká jednoduché utkání, ale v lize žádná snadná nejsou. Rád bych pozval všechny slávisty z Brna, aby nás přišli do haly podpořit, bude to určitě pěkný zápas," říká před cestou po evropsky unikátní komunikaci D1 brankář Václav Kubíček

Kapitán Jan Homola, který vlastní i brněnský pas, k tomu dodává: "V Brně nás čeká jedno z nejtěžších venkovních utkání v sezóně. Helas je nepříjemný soupeř. Doma hraje velice dobře a v týmu má výborné individuality. Navíc je na vítězné vlně, ale my se musíme soustředit jen na sebe a náš výkon. Naše výkony jsou o hlavě a koncentraci, to je věc kterou musíme zlepšit. Chceme a musíme v Brně uspět. Občas jsem v kontaktu s některými hráči Helasu, at už je to Outrata, Ovčačík nebo Cupák. Ale zvýšenou motivaci nevnímám. Já chci se Slavií vyhrávat každý zápas. A je jedno jestli je to v Brně nebo kdekoliv jinde. Věřím, že páteční večer bude patřit sešívaným barvám."

Zajímavou konfrontaci očekává i reprezentant David Cupák, který věří samozřejmě v úspěch Helasu. "Chceme na domácí palubovce uspět. Bude to těžký zápas proti profesionálnímu týmu, který hraje dobře, ale výsledkově to není ono. Slavie bude chtít hrát futsal, což by nám mělo vyhovovat. Potřebovali by jsme vyhrát a dotáhnout se tak na našeho soupeře. Kromě Poula by měl být tým kompletní. Věřím, že tři body zůstanou doma."

Helas je před následujícím kolem na osmém místě s dvanácti body. Doma zatím zvítězil jenom nad Třincem, ale ve zbývajících utkáních měl soupeře z nejvyšších pater tabulky.

V minulé sezoně se slávistům utkání v Brně povedlo, 4. února vyhráli 9:5, když pět branek zaznamenal Radim Záruba, který prožil vydařenou premiéru v červenobílém dresu. Po jednom gólu přidali Brychta, Směřička, Míča a Hrdina. Ten se tentokrát bohužel neprosadí, protože v zápase s Plzní dostal čtvrtou žlutou kartu.

Prezident Slavie Daniel Kolman si liboval i nad jinou věcí: "Budeme za sebou mít všechny tři nejdelší výlety, což jsem poměrně rád. V Třinci, i Ostravě nad Jeseníkem jsme vyhráli, tak věřím že završíme výjezdní hattrick."

Výkop utkání je v 19:30, sledujte naše zpravodajství na sociálních sítích!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700