Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 2.2.2019

Slávistický futsal si v sobotu připsal obrovský úspěch, když svěřenci Jana Šimona mladšího oslavili v Edenu mistrovský titul! Své dva poslední soupeře na domácí palubovce deklasovali – nad Dolními Loučkami zvítězili červenobílí 9:0 a nad Jeseníkem 7:0. Před posledním hracím dnem měla vše ve svých rukou Chrudim, ale ta si v závěrečných duelech připsala jen dvě remízy. Slavii tak poprvé v historii patří v této kategorii první místo.

Dvě vítězství bez inkasované branky si připsala také U-19, která nad Dolními Loučkami zvítězila také 9:0 a velice dobře bránící Jeseník nakonec zdolala 2:0. O jejich konečném pořadí rozhodnou nedělní zápasy.

„Jsou to nepopsatelné pocity, celosezonní práce se nám vyplatila a teď už můžeme slavit,“ radoval se trenér Jan Šimon. „Kluci si výsledek Chrudimi zjistili sami, moc je to nerozhodilo, to si spíš já si nepamatuji, kdy jsem byl v životě tak nervózní. Myslím si, že jsme si titul zasloužil, nakonec i našemu zápasu s Chrudimí by více slušela remíza než naše prohra. Vrátilo se to nakonec na tu správnou stranu. Máme v týmu velice nadané a kvalitní futsalisty, myslím si, že je ve Slavii čeká velká budoucnost,“ dodal trenér mistrovského týmu.

V podobném duchu mluvili také jeho svěřenci. „Říkali jsme si, že na výsledek Chrudimi nebudeme hledět, hráli jsme naši hru a věděli jsme, že je v našich silách to zvládnout. Sezonu jsme začali dobře - výhrou nad Brnem a pokračovali v tom, stačilo to nakonec na všechny, je jen škoda té smolné prohry s Chrudimí,“ přiblížil poslední hrací den Jáchym Trajhan.

Jan Trojan mluvil s obdobnou radostí. „Odmakali jsme to, byla to výborná sezóna, povedlo se nám to dotáhnout. Poctivě jsme se připravovali, pomáhali nám skvěle i trenéři a realizační tým. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Na futsalisty pak čekal speciální slávistický mistrovský dort! Blahopřejeme a těšíme se na další takové futsalové úspěchy! Bezprostředně po skončení posledního zápasu převzali hráči od prezidenta klubu Dana Kolmana provizorní medaile, ty mistrovské a pohár převezmou při nejbližším domácím utkání VARTA futsal ligy v Edenu!

Mistrovský kádr Slavia U17:

Žežulka Jan, Trojan Jan, Sita Zdeněk, Pytlíček Martin, Velička Jiří, Škobis Jakub, Trajhan Jáchym, Havlíček Tomáš, Sedlář Štěpán, Habart Matěj, Šprungl Jaroslav, Černý Jakub, Melíšek Petr, Plíšek Svatopluk. Trenér Jan Šimon ml.

Poděkování patří také trenérovi A týmu Ivanu Božovičovi, který velmi ochotně a nad rámec svých povinností pomohl s přípravou juniorky, vedl několik tréninků a zúčastnil se dvou hracích dnů. Mistrovský titul patří také jemu. Podíl na titulu nelze upřít také Nenadu Veljkovičovi, který tým z pozice hlavního trenéra vedl v podzimní části soutěže.

Po mistrovském titulu v kategorii U-19 ze sezóny 2014/2015 připisujeme do historických análů další výrazný úspěch!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700